Sport Domaći nogomet

Sada je službeno: Robert Kovač odlazi u nogometnu mirovinu

Novi Dinamov trener Velimir Zajec je odmah po preuzimanju funkcije izrazio želju za zadržavanjem trideset i šestogodišnjeg stopera Roberta Kovača u modrom dresu. Angažman proslavljenog reprezentativca bi u slijedećoj sezoni, po Zekinom mišljenju, povećao izglede hrvatskih prvaka za plasman u Ligu prvaka ili barem u Europa ligu.

Odluka je bila isključivo na prokušanom internacionalcu koji je u karijeri branio boje najboljih europskih klubova poput munchenskog Bayerna i torinskog Juventusa, a jedini uvjet je glasio da period razmatranja i odlučivanja mora završiti do početka priprema.

Prošlogodišnji kapetan kluba iz Maksimirske ulice je danas, dakle tjedan dana prije krajnjeg roka - došao na razgovor sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem kojemu je obznanio svoju odluku o prestanku igračke karijere.

Takav potez nogometaša u 37. godini života koji je u prošloj sezoni duga razdoblja provodio na terapijama leđa i oporavcima od ozljeda nije začuđujući, ali predstavlja razočaranje za vodstvo zagrebačkog Dinama.

Nekadašnji kapetan i trenutni strateg modre momčadi morat će u najkraćem roku naći novo rješenje za delikatnu obrambenu poziciju koju je lani Robert sjajno odigravao u rijetkim trenutcima kad je bio spreman i zdrav.

Ante Podrug

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet