Sport Dalmacija u balunu

od druge do četvrte

Dalmacija u balunu: u Mravincima roštilj i glazba, u Solinu strepnja i nada...

od druge do četvrte

Bliži se kraj nogometnim uzbuđenjima u Dalmaciji. Drugoligaši ovog vikenda, točnije danas, igraju posljednje kolo, a trećeligaši pretposljednje. Ima se što za vidjeti i u četvrtim ligama... Negdje nas čekaju fešte, veselje i smijeh, a negdje namrštena lica i ključne utakmice za ostanak u ligi.

Solin – Dugopolje (danas, 17.30)

Drugu godinu zaredom pitanje ostanka u ligi Solin ostavlja za posljednje kolo. Lani je pobjedom nad Sesvetama, također uz Jadro, Solin sačuvao drugoligaški status, a isti scenarij priželjkuje i danas kad mu u goste stiže Dugopolje. Solinjani se nadaju barem bodu jer u tom slučaju sigurno ostaju u ligi. Ako izgube, onda ovise o rezultatima konkurenata Lučkog, Međimurja i BSK-a. Tu je puno kombinacija i većina ih ide u prilog Solinu, ali probajmo ih pojednostaviti Dakle, Solin ostaje u ligi ako dođe do zatvaranja kruga s Lučkim, Međimurjem i BSK-om, ako dođe do „trokuta“ s Lučkim i Međimurjem te ako bude bodovno poravnat samo s Međimurjem. Solin ispada jedino u slučaju trokuta s Međimurjem i BSK-om. No kako rekosmo, sve te kombinacije padaju u vodu ako Solin ostane neporažen.

Croatia – Primorac (B) (danas, 17.30)

Otkako su sredinom tjedna i službeno doznali da ulaze u 2. HNL, u Croatiji ne skidaju osmijehe s lica. Prvenstvo još nije gotovo, no Zmijavci će od sljedećeg ljeta i jeseni gledati drugoligaški nogomet, neovisno o ishodu posljednjih 180 minuta sezone. U Zmijavcima već vlada slavljeničko ozračje, a tako će biti i danas na utakmici koja je pritom i derbi vrha ljestvice, budući da su Croatia i biogradski Primorac dvije od četiri momčadi koje pretendiraju na titulu prvaka. Croatiji će to biti i oproštaj od domaćih navijača za ovu sezonu.

Hrvace – Imotski (danas, 17.30)

Dok se Croatia priprema za Drugu ligu, klub koji je nekoć bio predvodnik kvalitete u Imotskoj krajini tone u Četvrtu. Imotskom danas u Hrvacama igra samo pobjeda, a možda mu ni ona neće biti dovoljna ako mu se ne poklope rezultati njegovih rivala, u prvom redu stobrečkog Primorca i Splita. Situacija u Gospinu docu odavno je već alarmantna, klub je u rasulu i malo tko više vjeruje u pozitivan ishod njihove trećeligaške priče.

Zagora – Primorac (S) (danas, 17.30)

Kako stvari stoje, iz Treće lige ispadaju dva kluba, pa je i Zagora, trenutno četvrta s dna, u opasnosti. Bit će napeto u Unešiću jer stiže pretposljednji stobrečki Primorac koji teoretski porazom već danas može postati četvrtoligaš. Stobrečani cijelu sezonu nisu slavili u gostima, a Unešić je tradicionalno jedan od zahtjevnijih terena.

Sloga (M) – Vinjani (danas, 17.30)

Par kilometara dalje od Solinova stadiona, u Mravincima, u isto vrijeme Sloga u posljednjem 26. kolu prvenstva slavi naslov prvaka Četvrte lige. U tom povijesnom danu za klub u goste joj dolazi budući petoligaš Vinjani. Na Glavici se priprema poseban program od ranih jutarnjih sati, a sat vremena prije početka utakmice na travnjaku će zaigrati dječica iz Slogine škole nogometa. Nakon utakmice fešta se nastavlja uz roštilj i glazbu, a onda od sutra kreću pripreme za dodatne kvalifikacije.

Polača – Pakoštane (danas, 16)

Slavi se danas i u Polači. Doduše, ne od strane domaćina, već gosta, Pakoštana. Oni su prvaci Četvrte lige, ali u Zadarskoj županiji. U petnaestak kilometara udaljenoj Polači igraju završno kolo, nakon kojeg slijedi dodjela nagrada, a iz Pakoštana pozivaju svoje simpatizere da nakon utakmice kreiraju karusel na povratku doma uz, kako kažu, „atmosferu kakva će se dugo pamtiti“.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu