Sport Dalmacija u balunu

dalmacija u balunu

Bitka za prvaka trećeligaškog Juga: u Sinju udaraju junaci na uskoke

dalmacija u balunu

Veliki derbi Treće HNL Jug danas u Sinju igraju momčadi s vrha Junak i Uskok. Posljednjih 270 minuta prvenstva dat će odgovor na pitanje tko će biti prvak, ali osim bodovnog konta i rezultati Žalbene komisije po pitanju zatraženih drugoligaških licenci dat će odgovor na pitanje tko će u Drugu HNL.

Tri kola prije kraja vodi Uskok koji ima identičan broj bodova (48) kao i Junak no i bolju gol razliku, a vrlo dobre šanse da na kraju prvi prođu ciljem imaju i Primorac iz Biograda koji ima bod, odnosno Croatia iz Zmijavaca koja ima dva boda manje. Croatia je propustila preuzeti vrh nakon što je u srijedu u zbog vremenskih neprilika odgođenom susretu teško stradala u Blatu kod Zmaja (poraz 1:4).

Danas Biograđani i Zmijavčani na papiru imaju ipak nešto lakše zadatke, Primorac će ugostiti imenjaka iz Stobreča, a i dalje najbolja momčad proljeća Croatia Jadran LP. Podsjetimo da su upravo ta četiri kluba koja se bore za naslov prvaka, Croatia, Junak, Primorac (B) i Uskok i zatražila drugoligaške licence, uz još i Split kojeg ipak more potpuno drugačije brige, one oko ostanka. Na dnu je u najtežoj situaciji Imotski koji na Gospinom docu dočekuje Kamen. Eventualan poraz Imoćanima bi bio kao kamen koji ih povlači u niži rang. Pretposljednji Split domaćin je Hrvacama.

Za razliku od prvoligaša i drugoligaša koji unatoč tome što su stigli do zadnja dva kola i dalje igraju kad kome padne napamet, kako paše televiziji i slično, dalmatinski trećeligaši već od ovog kola, tri kola prije kraja prvenstva, svi igraju u istom terminu. Što je i logično kada se mnogo momčadi bori za vrh, a jednako toliko ih još strahuje od ispadanja. Jer devet bodova je još u igri. No, oni koji su od njih najveći amateri, ponašaju se među njima po tom pitanju daleko najprofesionalnije. Sve pohvale trećeligašima. Prvoligaši, drugoligaši ugledajte se u ovome na njih.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu