Sport Dalmacija u balunu

Dalmatinko cup 2019.

'Vidi se da djeca uživaju i igri i to je najbitnije': mladi nogometni klub iz Splita ostvario je zapažen rezultat na turniru

Dalmatinko cup 2019.

Na netom završenom međunarodnom nogometnom dječjem turniru "Dalmatinko cup 2019" koji je proteklog vikenda održan na terenima u Dugopolju, Podstrani i Splitu i na kojem su sudjelovale 144 ekipe s preko 2400 igrača iz 10 država, zamjetan uspjeh postigao je mladi nogometni klub "Galaxy" iz Splita koji je na turniru sudjelovao s dječacima tri generacije - 2008. godište, 2010. i 2011. godište.

Generacija 2010. godišta je u grupi s tri pobjede i jednim porazom prošla u četvrtfinale kao prvi u svojoj skupini. U četvrtfinalu ih je dočekao DNK Talent kojeg su dječaci NK Galaxya savladali sa 2:1 i tako osigurali ulazak u polufinale. Tamo ih je dočekao NK Solin, a "Galaxy" je pobijedio s 1:0 i osigurao svoje prvo finale.

- Iako smo mladi klub koji je započeo sa radom prije nešto više od godinu dana, rezultatima pokazujemo da dobro radimo. Trud i zalaganje djece i trenera na treninzima se zaista isplatio, vidi se da djeca uživaju i igri i to je najbitnije - pojašnjava trener i voditelj škole Tomislav Petrić.

U finalu "Dalmatinko cupa" susreli su se s NK Unionom koji ih je, usprkos dobroj igri, pobijedio rezultatom 3:1. No, valja naglasiti i da je iz generacija NK Galaxy 2010. dala i najboljeg strijelca generacije Šimuna Vukasovića.

- Prezadovoljan sam plasmanom i igrom koju su djeca pokazala. Naravno, čestitam NK Unionu na pobjedi i osvojenom prvom mjestu - rekao nam je Petrić.

Srebrni "Galaxy" 2010 nastupili su u sastavu - Josip Marčić, Niko Amižić, Niko Tadić, Vito Vučica, Luka Bubrić, Toni Gabrić, Stipe Domazet, David Jurić, Toni Vitaljić, Šimun Vukasović, Drago Vukasović i Filip Zubak.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu