Sport Dalmacija u balunu

druga hnl

Prva proljetna lasta dovoljna za tri boda: Šibenčani pobjedom protiv Lučkog ponovno gledaju s vrha

druga hnl

Nogometaši Šibenika u Lučkom su uspjeli doći do prve pobjede u pet utakmica ovog proljeća čime su se vratili na čelnu poziciju na tablici.

U prvom poluvremenu Šibenik je bio puno opasniji, ali nedovoljno konkretan. Najbolju pirgodu za vodstvo 'narančasti' su imali već u 5. minuti, no udarac Kendeša s 12-13 metara prošao je nekoliko centimetara pored vrata. Najopasniji su domaćini bili sami po sebe, točnije njihov napadač Škvorc koji je glavom pogodio vratnicu Koprićevog gola. S druge strane. Šibenikov čuvar mreže bio je toliko besposlen da je komotno mogao otići odraditi smjenu na obližnje naplatne kućice na autoputu.

Sličnu sliku na travnjaku gledali smo i u nastavku. U 51. minuti Prince je bio brzi vlak za obranu Lučkog, ali kada se spremao zadati mat Kopriću izblokirao ga je Kunštić. A onda su u 59. minuti domaćini zamalo šokirali 'narančaste'. Poslije kornera najviši je bio Kaltak, no s gol linije je spasio Pecolaj.

'Mrtvaca' je imao Šibenik u 76. minuti. Najprije je Pecolajev udarac obranio Koprić, a Anutnovićev odbijanac s crte je izbacio Kunštić.

Ključni trenutak utakmice zbio se u 82. minuti. Centirao je Pecolaj, a nespretno je rukom igrao bivši Šibenčanin Grgo Živković. Sudac Jelenčić je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo iskusni Kukec i rutinski prevario jednako iskusnog Koprića.

Semafor

Lučko - Šibenik 0:1 (0:0)

ZAGREB - NC Lučko. Gledatelja 100. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) - 6,5.

Strijelac: 0:1 Kukec (82.-11m).

Najbolji igrač: Robert Pecolaj (Šibenik).

Lučko: Koprić (6,5), Marić (6), Kunštić (6,5), Kaltak (6), Puntar (5,5), Živković (5,5), Ceraj (5,5), Roglić (5,5) (od 46. Prelčec 5,5), Tomičić (5,5) (od 67. Grgić -), Vajdovčić (5,5) (od 88. Renić -), Škvorc (5,5).

Šibenik: Labrović (-), Pecolaj (7), Vukorepa (6,5), Pandža (7), Musa (6,5), Roca (6,5), Bulat (6,5), Kukec (6,5) (od 85. Barišić -), Antunović (6), Kendeš (6) (od 60. Celić 6,5), Prince (6) (od 75. Fuštin 6,5).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu