Sport Dalmacija u balunu

čeka se rasplet

Ukoliko dobije licencu, Split za desetak dana protiv Dragovoljca

čeka se rasplet

Kako su Zadar i Split zatražili drugoligaške licence, momčad iz Stanova će direktno u Drugu HNL, a Split će igrati dodatne kvalifikacije protiv pretposljednje momčadi Druge HNL Hrvatskog dragovoljca.

Naravno, sve pod uvjetom da Zadar i Split uopće dobiju drugoligaške licence. Kao krajnji rok za donošenje odluka u žalbenom postupku u HNS-u su naveli današnji dan, 20. svibnja.

Očekuje se službena objava odluke ovih dana, u ponedjeljak, utorak. Ako nema licenci, nema ni druge lige (kvalifikacija). Ukoliko dobije licencu, očekuje se da bi Split protiv Hr. Dragovoljca trebao igrati za desetak dana.

Kako je Solin izborio ostanak u Drugoj HNL, iz lige je zasad ispao samo posljednji Val. Međutim, ni pretposljednji Neretvanac još nije siguran. Ukoliko ni Zadar ni Split ne dobiju drugoligašku licencu, ispast će i klub iz Opuzena.

Četiri ponajbolje momčadi dalmatinskih četvrtih (županijskih) liga koje su iskazale ambicije igrat će kvalifikacije za ulazak u Treću HNL Jug, Uskok, Hajduk iz Pridrage, Neretva i Vodice. Očekuje se da će se početi igrati za tjedan dana.

Prema propozicijama dvije najbolje momčadi trebale bi izboriti viši rang. Ukoliko i Zadar i Split dobiju licence za Drugu HNL, a "crveni" je i izbore, onda će po svemu i trećeplasirana momčad iz tih kvalifikacija igrati u Trećoj HNL Jug.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu