Sport Dalmacija u balunu

park mladeži

Gabrić stiže u Split; Pudar: Njegova je snaga lucidnost, znanje i tehnika

park mladeži

Drago Gabrić dolazi u Splita, doduše nije još definirano, kroz dan-dva, ali ne bi trebalo biti iznenađenja pa da se dogovor ne finalizira na radost “crvenih” i Drage.

Stiže iz Junaka, s prtljagom međunarodnog iskustva, igrač koji habitusom i te kako nadilazi treći rang, ali je eto, poslije pegule i prometne nesreće koja ga je zadesila kao reprezentativca i člana Trabzonspora još tamo 2011. (čekajući meč kontra Gruzije u Splitu), stišao svoj nogometni put. Sve i da nije htio...

Kad se vratio u Hajduk, otišao je u Rijeku, pa pod teretom konkurencije tražio drugi put u Domžalama, Kopru, Zadru, Junaku.

Sad bi Splitu trebao i želi pomoći u preskakanju razreda, da iz treće lige dođu u drugu.

Drago Gabrić - očevim stopama, kao tata Tonći, slavni golman: Hajduk, Rijeka i – Split. 

Prije sedam zima sreli smo Dragu u Turskoj, u Antalyji, došao je u posjetu Hajduku trenera Gorana Vučevića kao član Trabzonspora, na posudbi u Ankaragucuu.

Godinu poslije (već se vratio u Hajduk, trener Krasimir Balakov) opet u Antalyji išli smo zajedno gledat Trabzonspor protiv Antalyaspora, da ga vide ovi iz Trabzona, da je živ i zdrav i opet sposoban...

No, dosta s uspomenama, danas-sutra Drago Gabrić je pojačanje Splita, opet ambicioznog kako potvrđuje i trener Ivan Pudar:

- Ubacivao sam Dragu i u prvu momčad Hajduka, prije deset godina... - prisjeća se.

- Imat ćemo mi još pojačanja, želimo odmah u drugu ligu. Bit će vremena o svima njima još pričati, a Drago neka bude prvo ime s popisa naših želja što ga objavljujete. Za koji dan ćemo sve definirati. Ima veliko iskustvo i Drago nam je punta više. Njegova je snaga lucidnost, znanje i tehnika. A mi pucamo na visoko i treba nam – referira Pudar, kormilar “crvenih”.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu