Sport Dalmacija u balunu

Trećeligaška fešta

Prvi i jedanaesti: najbolji napad protiv jedne od najboljih obrana

Trećeligaška fešta

Lider prvenstva Croatia ove subote stiže u Sinj željna novih bodova i potvrde činjenice kako joj ove sezone nema premca. Nema sumnje da bi Zmijavčanima pobjeda u Sinju protiv Junaka bila najljepši poklon pred tromjesečni odmor, međutim, nešto će se oko toga pitati i momčad Mirka Grabovca koja još uvijek nije preboljela poraz od Splita.

Junakova polusezona, izuzev nekoliko posljednjih kola u kojima su "plavi" ipak podignuli nivo igre, teško da je mogla biti gora, ali kada bi Sinjani uspjeli srušiti jesenskog prvaka i momčad koja ove sezone igra daleko najljepši nogomet na trećeligaškom jugu, e to bi tek bila prava stvar i zalog za bolje proljeće i neku novu kudikamo pozitivniju priču. Motiva boljeg od toga, kao i prilike za iskupljenje, jednostavo nema.

Nema sumnje kako će sinjska momčad, uz svoje lokalne navijače, imati i veliku podršku od konkurencije koja puše za vratom Croatiji, ali realno gosti su favoriti u ovom dvoboju. Ne znači to i izraziti favoriti, jer u prilično izjednačenoj ligi takvih naprosto nema, pogotovo ne onih koji bi s takvim stavom mogli doći na megdan Junaku u Sinj.

Bez obzira na položaj na ljestvici i prilično velikih 16 bodova razlike, Junak će Croatiji biti pravi test vrijednosti. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li daleko najbolji napad lige, predvođen raspucanim Ćapinom, nastaviti svoju golgetersku rapsodiju protiv obrane Junaka, inače jedne od boljih u ligi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu