Sport Dalmacija u balunu

zadar se službeno oglasio

Demanti: 'U Unešiću nitko nikoga nije spašavao od batina – sve je bilo fer i korektno!'

zadar se službeno oglasio

Dana 29. listopada 2017. na portalima www.zadarski.hr i www.slobodnadalmacija.hr objavljen je članak pod naslovom „Nevjerojatna situacija - Nesvakidašnja scena u Unešiću: legenda Zadra spasila suca od batina, ovaj ga nagradio žutim kartonom!“. Istoga dana u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije objavljen je članak pod naslovom „Terkeš sucu: Meni daješ žuti, a ja te spasio“.

U navedenim člancima iznesen je niz netočnih informacija na štetu Nogometnog kluba Zadar s.d.d. i naših igrača pa Vas molimo da, sukladno Zakonu o medijima, objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna, na istovrijedan način na koji su bile objavljene informacije na koje se ispravak odnosi te na istom mjestu programskog prostora.

Prva netočna informacija je već u samom naslovu, budući da na utakmici 10. kola 3. HNL jug NK Zagora - NK Zadar, odigranoj 28. listopada u Unešiću, nitko nikoga nije morao „spašavati od batina“. Ponašanje svih aktera na terenu, kao i gledatelja na tribinama, među kojima su bili i navijači Zadra, bilo je vrlo fer i korektno, o čemu mogu posvjedočiti svi koji su utakmici nazočili.

Što se sporne situacije tiče, jedina istina je da su igrači Zadra, nakon dosuđenog jedanaesterca za Zagoru, prosvjedovali kako to u sportu zna biti u takvim situacijama. Međutim, nitko od igrača Nogometnog kluba Zadar nije prešao granicu ni verbalno, a kamoli fizički, kao što se to senzacionalistički naglašava u tekstu. O tome, uostalom, svjedoče i disciplinske mjere suca Damira Mladina (jedan žuti karton zbog prigovora).

U prilog tome dostavljamo i službeni izvještaj delegata Ante Jelavića o organizaciji i događajima na utakmici, kojega su potpisali i delegat i sam sudac Mladin, a gdje piše:

„U 63. minuti sudac je opravdano dosudio kazneni udarac za domaću momčad, a isti nije realiziran. Sve opomene ispravno dodijeljene. U dobroj i zanimljivoj utakmici domaća ekipa bila je bolja u prvom dijelu, a gostujuća u drugom te je prikazani rezultat i realan. Problem su bili skupljači lopti kojih je do pred sam kraj gotovo i nestalo. Sudačka četvorka susret je vodila dobro (više u kontroli). Ponašanje svih aktera fer i korektno. Prijem i ispraćaj službenih osoba i gostiju fer i korektno.“, stoji u službenom priopćenju NK Zadar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu