Sport Dalmacija u balunu

autsajderi

Zadrani dočekuju Osijek u osmini finala kupa i poručuju: Borit ćemo se do kraja pa što bude!

autsajderi

U NK Zadru u povodu osmine finala Kupa održana je konferencija za tisak, nisu se opterećivali izjavama igrača Osijeka, no valja spomenuti da je njihov „kormilar“ Zoran Zekić bio nekad igrač Zadra i bio je strijelac velikog broja golova. Na konfereciji su bili trener Zadra Leo Burčul i igrač Jure Jerbić.

-Trener Zoran Zekić je već dokazana igračka i trenerska veličina. Naš međusobni susret će biti emotivan na jednoj i drugoj strani. Osječani se dižu na svim razinama, bilo bi lijepo kad bismo ih mi pratili na tom putu. Želja nam je biti kao i oni, vidite što znači zdrav sponzor. Nadam se da ćemo i mi njihovim putem. Nama je čast igrati protiv njih. Osijek je super kvalitetna momčad, slavili su na Kantridi protiv aktualnog prvaka Rijeke i da smo mogli birati opasnijeg protivnika ne bi ga mogli izabrati. Mi smo, nažalost, trećeligaši, ali imamo tu priliku sada zaigrati protiv prvoligaša i meni kao treneru ovo je najlakša utakmica, vjerujem da će moji dati sve od sebe, ne treba ih motivirati posebno. Mada moram priznati kako nam je puno važnije ona utakmica protiv Zagore koja slijedi u prvenstvu, ali to ne znači kako sutra nećemo dati sve da iznenadimo favoriziranog protivnika, reći će Burčul.

Par riječi je kazao i jedan od najstandardnijih u momčadi Zadra igrač Jure Jerbić, koji će:

- Znam da nas čeka teška utakmica i kvalitetan protivnik, svjesni smo njegove jakosti koju on, uostalom, oni to pokazuju posljednje vrijeme na terenu. Spremni smo i što je najvažnije maksimalno motivirani i jedva čekamo da utakmica počne. Puno mojih suigrača nije niti igralo ovakve utakmice ali mogu obećati da ćemo se svi od prvog do zadnjeg boriti svih 90 minuta, ako bude potrebno i 120, pa na kraju što bude. Ja se nadam da će biti pozitivan rezultat za nas, kazao je Jure.

Navijače i puk Zadra trese nogometna groznica, a Jerko Jere Biloglav - Kartaga, navijač Zadra koji ništa ne propušta kaže:

- Ostavit ćemo grla na Stanovima, kako bi Zadar odveli do pobjede.

Utakmica Osijeka i Zadra igra se danas s početkom u 15:30.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu