Sport Dalmacija u balunu

Vatrogasne mjere

Ispunio četiri od pet ciljeva: Sretan Glavičić se povukao nakon mjesec dana, Marko Ožić-Bebek novi predsjednik Zmaja

Vatrogasne mjere

U prostorijama Vatrogasnog doma DVD Makarska održana je Izvanredna Izborna skupština makarskog četveroligaša Zmaja, nakon ispadanja iz Treće HNLK-Jug i promjene vlasti u gradu podno Biokova došlo je do promjena u vodstvu skoro stogodišnjeg kluba.

Dosadašnji predsjednik Kluba Sretan Glavičić podnio je izvješće o radu za razdoblje od 01. do 30. 06. 2017. godine , a u tom vremenu je on bio predsjednik Zmaja.

Kada je došao na čelno mjesto imao je pet zadatak koje je htio realizirati, u četiri je uspio dok je onaj najvažniji završio neuspjehom. Uspio je povećati prihod, profesionalizirat trenere u omladinskom pogonu, potpisati ugovor o suradnji sa Hajdukom, te je Grad proglasio klub od posebne važnosti. Nije uspio ono najvažnije, osigurati opstanak Zmaja u trećem nogometnom rangu.

Radi toga a i radi promjene vlasti u Makarskoj (HDZ naslijedio SDP) podnio je neopozivu ostavku, zajedno sa njim ostavke su dali i Izvršni i Nadzorni odbor te Likvidator kluba. Skupština je jednoglasno prihvatila njihove ostavke.

Isto tako Skupština je jednoglasno za novog predsjednika Zmaja izabrala dr. Marka Ožića Bebeka. Ovo je nakon četiri godine povratak na čelo kluba njegovog najdugovječnijeh predsjednika .

U svom prvom obraćanju Bebek je naglasio da je biti predsjednik lagan posao nebi njega ni dopao. U slijedećem razdoblju želja mu je klub vratiti u rang kojem i pripada, te osigurati finacijsku stabilnost. Na njegov prijedlog izabran je Izvršni odbor kojeg čine: Joško Lelas, Joško Kosović, Miro Mucić, Andrej Radić, Marinko Sulić i Stanislav Šumelj. Članovi novog Nadzornog odbora su: Stipe Eljuga, Jakov Kovačević i Marijan Tomić, dok će Joško Kosović biti novi Likvidator Zmaja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu