Sport Dalmacija u balunu

OBRNUTI PROCES

Novitet na dalmatinskim travnjacima: braća Vučko i Luka Čelić preuzeli školu Stobrečana

OBRNUTI PROCES

Novitet na dalmatinskim travnjacima - Škola nogometa Union iz Podstrane preuzima omladinski pogon trećeligaša Primorca iz Stobreča. Ovakva poslovno-sportska suradnja rijetkost je u našim okvirima, a u ovom konkretnom slučaju ona znači da će Union preuzeti rad sa svim nižim uzrastima, od najmlađih pa sve do zaključno juniora. Međutim, u svim natjecanjima i ligama nosit će ime Primorca. Union je jedna od novih, mladih škola nogometa koja se u vrlo kratkom roku etablirala i proširila na krilima braće Luke i Jurice Vučka i Luke Ćelića, te je sada postala bitan partner u sadašnjosti i budućnosti stobrečkog kluba.

- Prepustili smo Unionu da vode računa o kadrovima i selekciji omladinskog pogona, a dobit je obostrana. S jedne strane imate ljude željne dokazivanja, a s druge dobro organizirani klub velike tradicije i jake infrastrukture. Siguran sam da će ovo biti hit škola u Splitu - optimističan je predsjednik Primorca Zdravko Voloder.

Djeca iz Uniona pridružit će se već postojećem omladinskom pogonu Primorca pa će se konačna brojka popeti i do 400-500 djece. Ugovor je potpisan na deset godina uz mogućnost produženja na još deset, što dovoljno govori o ozbiljnosti i vjeri u dugoročnost projekta.

- Čim se radi o djeci, ovo je pozitivna priča. Projekt je zdrav i ambiciozan, ali smo čvrsto na zemlji. U Unionu smo postavili dobre temelje, okupit ćemo tim trenera i idemo se uhvatiti posla - poručio je Luka Vučko dok je Jurica dodao:

- Trebala nam je ovakva suradnja, a Primorac je uvijek kotirao visoko u našim mislima. Tu smo da ga dignemo na viši nivo. Uz bazu na TTTS-u, Union će odsad koristiti i infrastrukturu Primorca koja će se u skoroj budućnosti poboljšati. Mijenja se umjetna trava na pomoćnom terenu na kojem će se postaviti i reflektori kako bi se dobilo više termina za treninge, pogotovo u zimskim, kraćim danima, a u planu je i preuređenje dviju novih svlačionica.

Cilj je jasan:

- Ulazak u prvu ligu mlađih uzrasta. Time će profitirati i seniori Primorca - poručio je Luka Vučko.

Detalji ugovora ostali su nepoznati javnosti, pa tako i dio oko potencijalne solidarne naknade, odnosno dijela odštetnog kolača koji primaju klubovi koji su ulagali u razvoj nogometaša. Tek su istaknuli kako je taj dio definiran na obostrano zadovoljstvo.

Selekcija trenera bit će jednako važna koliko i selekcija igrača u omladinskom pogonu, ističu iz Uniona. Žele nastaviti njegovati stil nogometa koji su nametnuli u Školi pa će po tom kriteriju tražiti kadrovska pojačanja. A već su najavili dolazak nekolicine trenera s prvoligaškim iskustvom. S većim brojem djece i novim valom energije i entuzijazma Union i Primorac vjeruju da će doći i do porasta kvalitete. Sve u svrhu jačanja seniorskog pogona kluba iz Stobreča.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu