Sport Dalmacija u balunu

vrijeme istječe

U Splitu još tinja nada da će iduću sezonu igrati s drugoligašima

vrijeme istječe

Split živi u nadi, premda se osjećaju - ni na nebu, ni na zemlji.

Hoće li "crveni" u treću ligu, kako je propisao HNS sukladno odluci Odjela za licenciranje?

Ili će se ipak naći među nogometnim drugoligašima ako Vijeće HOO, Hrvatskog olimpijskog odbora prihvati navode iz Splitove žalbe i naloži Odjelu za licenciranje HNS da preispita svoju odluku na način da Splita vrati među drugoligaše?

Koliko god nada bila naizgled tanka, Vijeće HOO ipak smije i može vratiti Splitov slučaj Odjelu za licenciranje HNS.

A do tad "crveni" u Parku mladeži žive kao u vakuumu, u zrakopraznom prostoru, ne poduzimaju poteze ni kao da su trećeligaši, ni kao da su drugoligaši. Čekaju.

Izabrat će trenera, ovisno o statusu kojega budu imali, a što se tiče momčadi, e tu je veliki upitnik. Od 1. srpnja je nova sezona i ako su trećeligaši, kao što sada smatra HNS, onda profesionalni ugovori prestaju silom pada iz prve u treću ligu.

U Splitu još živi nada, to je sigurno, a Vijeće HOO bi se trebalo oglasiti najkasnije do kraja srpnja, premda bi to moglo biti prekasno.

Zahtijevali su splitovci su požurnicu, Vijeće HOO treba reagirati u roku od 60 dana, a evo prolazi prvi mjesec.

Datumi pritišću: drugoligaši su umjesto Splita u svoje okrilje ostavili Hrvatski Dragovoljac i održat će plenum klubova oko 15. srpnja, izvući parove natjecanja, Druga liga starta 19. kolovoza.

Ako Vijeće HOO naloži da se Splitu vrati licencija, hoće li to biti do sredine srpnja? I kako će eventualno pozitivnu odluku za "crvene" drugoligaški skup primijeniti - retroaktivno?

Split se pak uredno prijavio među trećeligaše, rok je bio 9. lipnja i to je obavljeno. Povjerenik Treće lige Ante Plazibat ima Splitov prijavak.

No, Split se nada brzoj odluci Vijeća HOO. Da znaju na vrijeme na čemu su. Tinja nada da bi se mogli vratiti među drugoligaše.
Splitov priziv prema Vijeću HOO napisao je odvjetnički ured Tomislava Grahovca u Zagrebu, ujedno predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu