Sport Dalmacija u balunu

pobjeda u čibači

Baška Voda slavi, Urania se plasirala u Treću ligu

pobjeda u čibači

Urania je sve riješila na svom terenu. Nakon 6:0 u Baškoj Vodi, uzvrat u Čibači je bio tek odrađivanje posla.

Međutim, nije ni domaćinu, ali ni gostu bilo svejedno kako će završiti drugo poluvrijeme kvalifikacija. Župa dubrovačka je silno željela ostvariti bilo kakvu pobjedu, na taj način zaključiti sezonu, a Urania se trudila potvrditi još jednom kako je kvalitetniji i bolji sastav od prvaka Prve lige Dubrovačko-neretvanske županije. Uspjela je u tome.

Istina nije bila tako uvjerljiva, jedan pogodak je bio dovoljan za novu pobjedu, ali stoji kako je najbolji igrač utakmice bio vratar domaćina, Antoni Milina te kako su gosti više od pola sata igrali s igračem manje. 

- Osjećaj je fantastičan. Dvije utakmice smo odigrali bez stresa, pokazali da smo bolji. Zahvaljujem igračima, koji su tri tjedna, koliko je bilo između prvenstva i kvalifikacija, odradili besprijekorno. Taj trud nam se isplatio – istaknuo je Ante Vidulin, trener Uranije. Momčad je preuzeo pred kraj prošle sezone. 

- Baš tada, a bili smo u tom trenutku peti, rekao sam da je ovo momčad za prvo mjesto. Ove sezone preuzeli smo prvo mjesto nakon trećeg-četvrtog kola i više ga nismo ispustili, a o kvalifikacijama smo razmišljali tijekom čitave sezone – dodao je trener Uranije, koji je skupa s igračima nakon utakmice došao do tribine na kojoj su bili navijači iz Baške Vode. Zapljeskali su im, zahvalili na podršci tijekom sezone. 

Urania je potvrdila kako je Prva liga Splitsko dalmatinske županije kvalitetnija od Prve lige Dubrovačko-neretvanske županije. Župa dubrovačka nije u kvalifikacijama niti jednom prevarila obranu Uranije. Na kraju joj je ostalo samo da zaplješće suparniku, stisne mu čvrsto ruku te čestita na uspjehu i poželi mu sreću u višem rangu. Uz to, u Župi dubrovačkoj zavide Uraniji i na uvjetima. Čak im je to u prvom planu, važnije nego plasman u viši rang...


Župa dubrovačka – Urania 0:1 (0:1)

Čibača - Igralište Tarantela. Gledatelja 250. 
Sudac: Dario Kulišić (Šibenik) - 7.
Strijelac: 0:1 D. Tomaš (40).
Crveni karton: D. Tomaš (Urania) u 58. minuti
Najbolji igrač: Antoni Milina (Župa dubrovačka)

Župa dubrovačka: Milina (8), Šećer (6,5), Grgurević (6) (od 69. Kraljić -), Grbić (6), Kajba (6), Kovačić (6,5), Lonza (6), Raguž (6), Mijodanić (6), Nađ (6,5), Soldić (6) (od 80. Puljić -).

Urania: Brkulj (-), J. Tomas (6,5), D. Tomas (6,5), Božić (7) (od 53. Zelić 6), Zor (7), D. Tomaš (6,5), Bitanga (7), Petričić (6,5) (od 61. Zebić 6,5), L. Tomaš (7,5), Kujundžić (6,5), Pejković (7) (od 71. Bekavac -).

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu