Sport Dalmacija u balunu

RADNO LJETO

Nogometni glamur: mlađim igračima je to kupanje u znoju

RADNO LJETO

Često u doba 'kiselih krastavaca', kada nema informacija poseže se malo u 'žutilo'. Odmor je, stanka, nogometaši tulumare po klubovima (i ne samo oni). Realno gledajući daleko je to od istine, naravno da će se malo opustiti, zabaviti s prijateljima jer preo sezone se nema nešto puno vremena. Ali baš da su tu razuzdani tulumi ...

Rasuli se igrači dok se čekaju prozivke u klubovima, no nisu baš digli ruke od sporta. Dapače, na Mejašima smo naletjeli na skupinu nogometaša koji su se dogovorili za trening. Imaju svatko svoj program, pronašli su dvoranu koja je malo 'izvan pogleda” i rade. Programe koje su dobili od klubova donijeli su profesoru Igoru Graovcu koji ih kontrolira i vodi kroz treninge.

Dopustili su nam malo zaviriti u “njihov svijet”, ne dugo, da ne remetimo mir, ali dovoljno. Taman smo naletjeli na skupinu u kojoj su bili nekadašnji Hajdukov junior Branimir Cipetić koji je danas u španjolskom Elcheu, 'splitovac' Matej Jukić je u Freiburgu, u njemačku će uskoro i Dino Velimirović u drugu momčad Wolfsburga, Branimir Galić koji je također bio u Splita čeka poziv, dok je mladi Marko Jovanović još uvijek vezan za doma. Ali ... .

Nema se vremena za opuštanja, dobili su programe i moraju ih odraditi. Nije lako, ali su svjesni da se moraju dokazati. Neki od njih su već osjetili tvrdi profesionalizma i kako je kad si stranac – kaže profesor Graovac i nastavlja:
Ovo je još ništa, ovo je tek rad u pred sezoni, prije početka priprema. No više se nema luksuza doći na klupske pripreme nespreman. To se više ne tolerira. Potrebno je sanirati sve ozljede, jačanje mišića, zglobova, hrpa sitnih, ali važnih detalja.

Vani prži oko trideset, prostor koji su pronašli je klimatiziran, ali se s njih cijedi znoj. Toliko o glamuru i životu nogometaša. Kada se ugase veliki reflektori ostaje samo naporan rad i dokazivanje. Kući, u inozemstvu, potpuno nevažno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu