Sport Dalmacija u balunu

NA POLJUDU

Povijesna skupština Županijskog saveza, usklađuju se s izmjenama Zakona o sportu

NA POLJUDU

Danas će se održati prva sjednica skupštine Nogometnog saveza Županije Splitsko-dalmatinske koja će po načinu glasovanja biti usklađena s izmjenama Zakona o sportu. Podsjetimo, NSŽSD je bio prvi savez u državi koji se uskladio s izmjenama Zakona. Bilo je to još lanjskog prosinca. A kako je ovo prva skupština koja će se održati nakon te odnosno tog usklađivanja sa promjenama, prvi put će se odluke donositi prema izmjenama Zakona o sportu.

Predsjednik Županijskog saveza Vinko Radovani za 17 sati u kino dvorani stadiona na Poljudu sazvao je sjednicu Radne skupštine. Bit će govora o uobičajenoj tekućoj problematici nogometa u županiji, sezoni koja je na izmaku, bit će podnesena financijska izvješća..., ali prije svega je zanimljiva što će biti premijerna na kojoj će se glasovati sukladno izmjenama Zakona o sportu.

Podsjetimo, svi klubovi imaju svoje predstavnike u skupštini, ali nakon izmjena zakona više ne vrijedi isto glas kluba najnižeg ranga natjecanja i nekog prvoligaša ili drugoligaša. Predstavnici klubova najnižeg ranga natjecanja imat će jedan glas, a svaki klub iz neposredno višeg ranga imat će dvostruko više glasova. U Skupštini NSŽSD-a stav kluba iz hrvatske lige vrijedit će jedan glas, klubova druge županijske lige dva, onih iz prve županijske lige četiri, trećeligaša osam, drugoligaša 16, dok prvoligaši imaju 32 glasa (još će na ovoj skupštini i Split će imati status prvoligaša dok se njihov novi status i službeno ne verificira, dok se ne okončaju žalbe...). Skupština HNS tek se prije tjedan dana uskladila sa Zakonom o sportu, a sastav iduće Skupštine morat će biti u skladu sa Zakonom. Između ostalog, svaki prvoligaš imat će ubuduće po svoja dva predstavnika u Skupštini HNS-a.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu