Sport Dalmacija u balunu

ZAVRŠNICA

Slavlje u Zmijavcima: Croatia osvojila povijesni Županijski kup, prvi u Imotskoj krajini

ZAVRŠNICA

CROATIA - DUGOPOLJE 1:0 (0:0)

ZMIJAVCI . Igralište Marijan Šuto Mrma. Gledaterlja 1000.

Sudac:: Paško Mandić (Split). Strijelac: 1:0 Ćapin (76.)

CROATIA: Vugdelija, Šalinović, Koštić (od 20. Jović), Todorić, I.Šabić, Šaravanja, Begić, Jurić, M.Šabić (od 88. Vuksan ), Ćapin (od 84 Karoglan),

DUGOPOLJE: Banić, Mihaljević, Tomašević, Ivičić (od 20. Mandić), Miletić, Šerić, Radošević, Vrljičak, Relota, Krstulović-Opara (od 63. Simeunović), Peričić.

U finalu kupa NSZSD u odličnom ambijentu pred 1000 posjetitelja ljubitelja nogometa u dominatnoj igri domaća Croatia je zasluženo je osvojila kup pobijedivši drugoligaša Dugopolje sa 1:0. Nogometašima Croatia i ustvari cijelog kluba ovo je najveći uspjeh u povijesti pa i u povijesti nogometa na području Imotske krajine.

Sama utakmica bila je borbena tvrda i čvrsta na obje strane ali ipak je Croatia nošena navijačima dominirala gosti su se odražavali sjajnim obranama Banića a domaći napadači nisu znali iskoristiti par sto postotnih prigoda. Ipak u povijest croatia biti će upisana 76. minuta kada je najbolji igrač Croatije kapetan i jedan od najboljih igrača ove sezone u 3 HNL jug pogodio nakon čarobne akcije.

Dragovoljac odnio Kup u Poličnik

DRAGOVOLJAC - ŠKABRNJA 1:1 na jedanesterce (5:4)

ZADAR - Igralište Stanovi. Gledatelja 500. Sudac: Ivan Anić.

Strijelci: 0:1 F. Bilaver (31), 1:1 Verunica (45).

Jedanaesterci: Vujević, Jović, Verunica, Kovačević za Dragovoljac, a Lekaj, Jakušić, Plecić za Škabrnju.

Najbolji igrač: Anđelo Paleka (Škabrnja)

DRAGOVOLJAC: Kovačević, L. Bašić (od 61. Lončar), Jović, Barić, Surać (od 46. Matić), Verunica, Batur, J. Bašić, Vujević, Crnjak.

ŠKABRNJA: J. Škara (od 90. Jaklin), Paleka, Š. Škara (od 75. A. Mičić), Lekaj, Bacalja, Vrsaljko (od 48. Jakušić), F. Bilaver, I. Bilaver (od 85. Jurić), Plecić, L. Mičić (od 81. Žilić), Kapović.

Finale županijskog nogometnog kupa pripalo je zasluženo igračima Dragovoljca koji su nakon jedanesteraca pobijedili i iz ruku dopredsjednika Nogometnog savez Zadarske županije Viktora Prtenjače primili pokal pobjednika. Kolajne za drugo mjesto u kupu predao je Ante Delija povjerenik lige. Na otvaranju bolje su se snašli igrači Dragovoljca koji su nakon kornera sa desne strane preko Suraća imali prigodu no vratar Josip Škara bio je na visini zadaće.

Igra se obostrano oprezno, sječu se napadi pred šesnaestercima, da bi od 10 minute Škabrnja preuzeli inicijativu i krenula u napad. Vrsaljko i Paleka su nekoliko puta probili desni bok lijepo uposlili napadače no nema promjene rezultata. U 31 minuti Škabrnja koristi jednu nesmotrenost obrane Dragovoljca, lijepo je proturio loptu Luka Mićić za Franka Bilavera koji zabija loptu u malu mrežicu za 0:1, na oduševljenje njihovih pristalica koji su zajedno sa navijačima Dragovoljca bili izuzetno korektni u navijanju.

Ništa se posebno nije događalo u vremenu do 45. minute a tada je Josip Škara vratar Škabrnje nakon što je obranio udarac ispustio loptu, ispala mu je pritrčao je Verunica i zabio za poravnanje, na kraju poluvremena za 1:1. U drugi dio bolje su opet ušli igrači Dragovoljca koji su imali nekoliko prigoda do kraja susreta kao i igrači Škabrnje no ostalo je na rezultatu 1:1 na kraju susreta. Pobjednika su odlučili jedanesterci , gdje su bili bolji igrači Dragovoljca postigli više penala i odnijeli u Poličnik pokal pobjednika kupa, koji im je drugi. Škabrnju čestitke na fer i korektnoj igri.

Ivica GJERGJA  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu