Sport Dalmacija u balunu

finale županijskog kupa (18 sati)

Praznik baluna u Zmijavcima: Croatia pred svojom publikom nikome ne priznaje da je favorit, Dugopoljci uvjereni u titulu

finale županijskog kupa (18 sati)

Danas će se s početkom u 18 sati na sportskom centru Marijan Šuto-Mrma u Zmijavcima odigrati finalna utakmica županijskog nogometnog kupa između trećeligaša Croatije i drugoligaša Dugopolja.

Svakako da je to nogometni praznik, ne samo za Zmijavčane, već i za sve ljubitelje nogometa u Imotskoj krajini. Razloga ima više. U prvom redu to je zaključenje vrlo plodne sezone kluba iz Zmijavaca nakon osvojenog trećeg mjesta u Trećoj ligi, zatim osvajanje turnira Gojko Šušak u Širokom Brijegu pored nekoliko prvoligaša, te konačno i ulazak u finale županijskog kupa.

- Neskromno ću istaknuti da ovi momci zaslužuju i veću potporu, jer su bez obzira na ishod finala protiv Dugopolja ostvarili sezonu iz snova s jedne strane, te podigli nivo nogometa s druge strane. To nije samo moja ocjena, već sud struke i time se ponosimo - istaknuo nam je direktor Croatije Svetimir Mrkonjić, koji je uz ekipu entuzijasta i stručnjaka zaslužan za stvaranje nogometnog brenda iz Zmijavaca.

- Vrhunski nam rade treneri iz matičnog jata Mislav i Goran Karoglan, gro igrača dolazi iz naših pogona dali smo najveći broj kvalitetnih igrača od svih naših klubova, organizacijski smo vrhunski posloženi. Ovo finale je pravi šlag na slatku tortu koju smo kroz igre i rezultate zaslužili ove sezone.

- Svaka čast prijateljima iz Dugopolja, igraju u Drugoj ligi, ali vjerujte, u Zmijavcima nitko sebe ne može nazvati favoritom. Stoga ćemo na terenu dokazati da možemo osvojiti kup i dovesti u Zmijavce i nekog prvoligaša - optimističan je Mrkonjić.

Direktor kluba u ime uprave poručuje svim navijačima da Croatia za iduću sezonu ima samo jedan cilj, a to je osvajanje prvog mjesta u Trećoj ligi i plasman u viši rang natjecanja.

Na euforiju koja stiže iz redova zmijavačke Croatije nogometaši Dugopolja uzvraćaju jednako velikim optimizmom. Na kraju svega, ipak su oni kao momčad koja igra u višem rangu favoriti u današnjem finalu Županijskog kupa.

- Atmosfera u momčadi je odlična, idemo po pobjedu! – poručuje Špiro Peričić, stožerni igrač dugopoljske obrane.

Iza Dugopoljaca je mirna sezona u 2. HNL bez ikakvih stresova. Dosta rano su riješili pitanje ostanka u ligi pa su drugi dio sezone odradili rutinski. Završili su točno na sredini ljestvice, na šestoj poziciji, što je i realan odraz njihove kvalitete premda su mogli dohvatiti i koju poziciju više.

U Dugopolju poštuju Croatiju, svjesni su da idu na njihov “vruć” teren u srcu Imotske krajine. Ne samo to, već je i poznata tradicija županijskih kupova da favoriti često gube, ali unatoč tim potencijalnim preprekama Dugopoljci su uvjereni kako će upravo oni doći do titule koja bi im bila šlag na torti ove sezone.

- S obzirom na to da smo rano osigurali ostanak u ligi, igrali smo opušteno i bez presinga. Čuvali smo se za ovu utakmicu, spremni smo. Trofej bi bio idealan način za završetak sezone – zaključio je Peričić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu