Sport Dalmacija u balunu

velika obljetnica

NK Vrisnik proslavio 80. rođendan

velika obljetnica

Stanovnici Vrisnika, mjesta na središnjem dijelu otoka Hvara, svečano su obilježili 80. godišnjicu djelovanja njihova nogometnog kluba, a koji je u natjecateljskoj sezoni 2016./17. bio drugoplasirana momčad.

Prvo ime kluba bilo je NK Vitar (1937.), zatim NK Uradnik, da bi 90-ih klub dobio sadašnje ime NK Vrisnik. Osvajači su Kupa otoka Hvara 1999. i 2003. godine.

Na svečanoj skupštini velike obljetnice bili su prisutni bivši i sadašnji igrači, trener Pero Radonić Jakić, članovi kluba, predstavnici ostalih klubova i mnogi drugi, a sjednicu je predvodio predsjednik Stipe Ivanković.

Nakon uvodnoga govora, sadašnji tajnik kluba Mario Rubinić dao je kratki povijesni pregled razvoja kluba i njegovih uspjeha. Potom je Ivo Grgičević Puslić prezentirao neke od najznačajnijih slika koje su ostale sačuvane iz svih proteklih godina.

Uprava kluba ovom je prigodom dodijelila zahvalnice za dugogodišnji rad i doprinos klubu, a dobili su ih Grgo Rubinić Šala, Pjero Grgičević i Ivo Grgičević Keko, dok su priznanja za postignute sportske uspjehe primili Bartelo Biličić, Jakov Grgičević i Jurica Carić.

Potom su svi nazočni otišli na mjesno groblje, gdje su položili cvijeće i pomolili se za njihove preminule igrače i članove. Svečanost je završena domjenkom u Zadružnom domu, koji je uz pjesmu potrajao dugo u noć.
Mirko Crnčević

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu