Sport Dalmacija u balunu

druga hnl

Žalba Gorice odbijena: odlučuje nedjeljni derbi, Solinu treba pobjeda

druga hnl

Odluku o sudioniku kvalifikacija za prvu ligu dat će travnjak i drugoligaški derbi Gorice i Solina (gostima treba pobjeda). Središnji državni ured za šport nije uvažio žalbu Gorice po kojoj je Solin dobio prvoligašku licencu iako navodno tada nije imao 51 posto profesionalnih igrača.

SDUŠ je potvrdio da je upis svih klubova, pa tako i Solina, u Registar profesionalnih sportskih klubova izvršen sukladno Zakonu o sportu.

- SDUŠ i državna tajnica za šport Janica Kostelić nemaju ovlasti odlučivati o tome tko će se plasirati u Prvu HNL, već o tome odlučuje sportski rezultat i ispunjenje uvjeta o licenciranju koje je svojim općim aktima propisao nadležni nacionalni sportski savez...

- Potrebno je istaknuti kako Comet sustav nije službeni javni registar, te kao takav ne predstavlja službeni dokaz sukladno Zakonu o sportu kojim bi se igračima II. HNL dokazivao status te podredno tome definirao profesionalni status sportskog kluba sukladno članku 24. Zakona o sportu - stoji između ostalog u priopćenju SDUŠ-a.

O drugom mjestu odlučivat će tako nedjeljni ogled Gorice i Solina (17.30 sati - prijenos HNTV).

- Ovo dokazuje da smo sve napravili kako treba. A sad treba dobit utakmicu – poručio je predsjednik Solina Joško Delale.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu