Sport Dalmacija u balunu

gorica osporava licencu

Žestoka uvertira pred drugoligaški derbi: 'Ovo je plitak pokušaj stvaranja pritiska na Solin i jaza na relaciji Zagreb – Split'

gorica osporava licencu

Nedjeljni drugoligaški derbi Gorice i Solina koji će odlučivati o drugom mjestu i putniku u kvalifikacije za prvu ligu dobio je žestoku uvertiru.

Iz Gorice su jučer Središnjem državnom uredu za šport podnijeli zahtjev za brisanjem Solina iz registra profesionalnih klubova jer je po njima klub s Jadra dobio prvoligašku licencu iako nema 51 posto profesionalnih igrača.

S druge strane iz Solina tvrde kako su sve napravili po propisima te da je Gorica sama kriva što se, smatrajući kako se Solin ne pridržava propisa i stoga ne bi trebao dobiti licencu, čistila od kartona zbog čega će znatno oslabljena dočekati susret zadnjeg kola. U koji drugoplasirana Gorica ulazi s dva boda prednosti, pa će Solin u slučaju pobjede u kvalifikacije. 

- Ne razumijem kako su Solinu mogli dati dozvolu bez provjere profesionalnih ugovora u HNS-u. To je kao da je netko došao u policijsku postaju, zatražio te dobio vozačku dozvolu, ali bez pohađanja i polaganja tečaja vožnje. Nazvao sam još početkom svibnja prijatelje u Solinu, Antuna Grgića i pitao ih zar ne misle u prvu ligu jer su imali samo jednog profesionalca, a trebali su ih imati više od 51 posto.

- I dva sata prije nedjeljnog susreta protiv Rudeša provjeravao sam u HNS-ovom sustavu Comet i situacija je bila ista, a Solin je u registar profesionalnih klubova bio upisan još 8. svibnja. Zato smo se i odlučili “osloboditi” žutih kartona pred kvalifikacije, a sad u tu utakmicu koja nije trebala ništa odlučivati ulazimo desetkovani – rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko čija će momčad nakon “čišćenja” u nedjelju tako nastupiti bez čak šest kartoniranih igrača (Solin bez Batarela).

Kada očekujete odluku SDUŠ-a?

- Kada sve funkcionira odluke se donose u roku od dva dana. Očekujem odluku u petak, najkasnije u ponedjeljak jer se već tjedan dana kasnije igraju kvalifikacije. Tražimo samo da se poštuje zakon – zaključio je Črnko.

- Ništa nije sporno. Ugovore smo imali potpisane temeljem čega su bili upisani u registar. Nigdje ne piše da su morali biti uneseni u “Comet”. Pa da nije tako ne bi nam HNS izdao licencu. Sve smo napravili po propisima – rekao nam je na nedjeljnim izborima izabrani solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

- Ovo je samo plitak pokušaj stvaranja dodatnog pritiska na Solin i jaza na relaciji Zagreb – Split. Niti HNS ni SDUŠ nisu smatrali ništa spornim, a koliko su u Gorici vjerodostojni u borbi za pravdu pokazuje i to da su se namjerno čistili od kartona. Nikakvu drugačiju odluku ne očekujemo, sve drugo bio bi presedan. Nakon svega nadam se korektnom suđenju i neka pobjedi bolji – zaključio je Ninčević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu