Sport Dalmacija u balunu

REVIJA MLADIH

Proljetni turnir nogometnih centara ŽNS Dubrovačko-neretvanske: tko će od talentiranih dječaka odgovoriti izazovu na većoj razini

REVIJA MLADIH

Na igralištu Zlinje u Blatu održan je Proljetni selektivni turnir nogometnih centara Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, u kojem je sudjelovalo 60-tak nogometaša rođenih 2004. godine (uzrast mlađi pioniri).

Voditelji turnira bili su instruktor ŽNS-a Jozo Bebić i koordinator Igor Gudelj, a sudjelovali su igrači iz tri županijska Nogometna centra. Tako su igrače NC Korčula-Lastovo-Pelješac vodili koordinator Igor Gudelj i treneri Edi Oreb (Zmaj - Blato), Sebastijan Marinović i Josip Skender (Hajduk 1932. - Vela Luka) i Toni Borovina (Žrnovo). Igrače NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle vodili su koordinator Hasan Kacić (GOŠK - Dubrovnik) i treneri Zvonimir Deranja (Slaven - Gruda) i Frane Loić (Škola nogometa Konavle), dok su igrače NC Metković-Opuzen- Ploče vodili koordinator Darko Cvijanović (Jadran LP - Ploče) i Mate Borovac (Neretva - Metković).

Selektivni turnir odigran je po sistemu svatko sa svakim, a sve utakmice korektno je sudio Zoran Mašković iz Blata. Po završetku turnira instruktor ŽNS-a Jozo Bebić istakao je zadovoljstvo onim što je vidio, te istakao da je ovaj tradicionalni proljetni selektivni turnir u cijelosti bio uspješan.

- Ovo je rezultat rada iz proteklog selektivnog razdoblja, a koji je započeo još 2015. godine i nastavio se čitave 2016., sve do proljeća 2017. godine. U tom razdoblju u sva tri Nogometna centra odradili smo sveukupno 14 kampova, te smo bili prisutni u svim većim, ali i onim manjim nogometnim sredinama naše županije. Rad u klubovima redovito pratimo, a zadaća koordinatora je da uoče i izdvoje one najtalentiranije koje onda okupljamo u ovakve kampove i kroz odigrane turnire napravimo završnu selekciju. Ovo područje ima nogometnog potencijala i mnogo mladih talentiranih igrača kojima njihovi treneri u klubovima trebaju još više unaprijediti igru i individualnu kvalitetu. Iz svega toga nameće se i naš krajnji cilj, a to je da vidimo kako će ovi talentirani dječaci odgovoriti izazovu na većoj razini. Sada slijedi završni selekcijski turnir Središta Split koji će se održati početkom lipnja u Splitu, a gdje će odabrana selekcija našeg ŽNS-a igrati protiv selekcije Zadarskog ŽNS-a. Nadam se da će opravdati naše povjerenje i pokazati široj nogometnoj javnosti da se i u našoj županiji kvalitetno i stručno radi, i što je takođet vrlo bitno, da pokažu da naši dječaci znaju igrati nogomet" - istakao je na kraju razgovora instruktor Jozo Bebić, te se zahvalio svima na odazivu i doprinosu, a posebno domaćinu BŠK-u „Zmaj" i koordinatoru Igoru Gudelju na odličnoj organizaciji i lijepom prijemu u Blatu 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu