Sport Dalmacija u balunu

OTIŠLI U STEČAJ

Nema više Neretve! Predsjednik kluba u svemu vidi utjecaj lokalne politike

OTIŠLI U STEČAJ

U obavijesti Treće HNL jug stoji da je prema Pravilniku o nogometnom natjecanju, članci 60 i 61, Nogometni klub Neretva iz Metkovića prestao postojati.

Odluka će biti objavljena u službenom glasniku HNS-a središta Split. Posljedica je to višegodišnjeg stečajnog postupka u koji je zapela Neretva i koji je okončan loše - gašenjem kluba i brisanjem iz registra udruga. Tako je u Registru sportskih udruga ostala samo NK Neretva Škola nogometa Metković, koja nije pravni slijednik starog kluba.

Podsjetimo, dana 22. ožujka nad Neretvom je otvoren i istog dana zatvoren stečajni postupak. Naime, Neretva Metković bila je u blokadi žiro računa 6140 dana na iznos 244.494 kune uvećano za kamate, a kako nije imala nikakve imovine stečajni postupak je započet i okončan u istom danu.

Žrtva politike?

Klub je bio u blokadi sedamnaest godina i u tom razdoblju je poslovao preko računa NK Neretva Škola nogometa i tako je Hrvatskom nogometnom savezu uplaćeno stotine tisuća kuna te ništa nije bilo sporno.

Posljednje četiri godine uprava je intenzivno radila na deblokadi računa NK Neretva, ali su Sud u Metkoviću i FINA birokratskim zavrzlamama odjednom doveli do situacije u kojoj je Neretva Metković izbrisana iz registra sportskih udruga, pojasnio je predsjednik uprave kluba, Goran Komazin Meka, koji u svemu vidi utjecaj lokalne politike i sukobe aktualne mostove gradske vlasti i HDZ-a.

- Trenutačno poduzimamo pravne korake kako bi Neretva završila natjecanje - kratko je zaključio Komazin.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu