Sport Dalmacija u balunu

Football Cup Barcelona 2017.

Mlade nogometaše Župe dubrovačke iz Čibače u Kataloniji nitko nije nadigrao

Football Cup Barcelona 2017.

Kad ćemo krenuti, uf, kad ćemo te hoćemo li uopće na kraju ići i igrati u Španjolskoj? Kad je nastup potvrđen, kotizacija plaćena, potom i smještaj te kupljene avionske karte, dakle, kad je bilo jasno kako će se ostvariti njihov san, brojali su se dani do polaska.

Neki nisu spavali uoči puta od uzbuđenja. Mali nogometaši Župe dubrovačke iz Čibače nastupili su proteklog vikenda na proljetnom izdanju međunarodnog turnira Football Cup Barcelona 2017., koji se igrao nedaleko od Barcelone, u turističkim odredištima, Salou i Cambrils.

– Sve je počelo za vrijeme našeg nastupa na turniru u Ohridu. Tamo smo čuli za turnir u Barceloni, a kad smo se vratili iz Makedonije, razgovarali smo s roditeljima djece te krenuli u realizaciju. Sve je trebalo potvrditi do 31. prosinca, posljednjeg dana 2016. godine. Ni sami nismo u početku vjerovali kako ćemo uspjeti.

– Međutim, zahvaljujući roditeljima djece, koji su podnijeli najveći teret, na tome im treba zahvaliti i čestitati kao i svima drugima koji su pomogli, Nogometni klub Župa dubrovačka je bila sudionik ovog turnira – istaknuo je trener malih nogometaša Ivica Karabogdan, bivši prvoligaški igrač, jedan od najboljih strijelaca HNL-a. 

U posljednje tri i pol godine mlađi uzrasti Župe dubrovačke nastupali su diljem Hrvatske, ali u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Makedoniji.

– Bili smo na više od pedeset turnira. Najvažnije je djeci omogućiti da igraju. Utakmice su najbolji trening. Kad se igra i putuje to je dodatni motiv djeci da rade, a utakmice s drugima su prilika vidjeti gdje su, jesu li napredovali, tj. jesmo li dobro radili. Djeci sam uoči prve utakmice na Football Cup Barcelona rekao: ‘Ovo vam je nagrada za sve što ste do danas napravili. Uživajte i igrajte se te pokažite sve što znate i dajte sve od sebe!’ – rekao je Karabogdan.

Župa dubrovačka se natjecala u konkurenciji dječaka rođenih 2006. i mlađi. Nastup je počela sa suzama, i to radosnicama. Pobijedila je u prvoj utakmici s 1:0 irski Greenisland FC. Sreći zbog toga nije bilo kraja. Potom je odigrala u 2. kolu neodlučeno 1:1 protiv francuskog US La Cadierea. Nastup u skupini prvog dana turnira zaključila je opet sa suzama.

Nažalost, nisu opet bile suze radosnice jer je porazom od švicarskog Meyrina s 3:1 ostala bez plasmana u osminu finala, a za što je trebalo biti na jednom od prva dva mjesta u skupini. Na kraju, kad se sve zbrojilo, bili su treći te su razigravali za plasman od 17. do 24. mjesta u konkurenciji 32 momčadi.

– Kad se ne izgubi je uspjeh, a kad smo izgubili, nismo bili nadigrani – naglasio je Karabogdan.


Župa dubrovačka na Football Cupu Barcelona 2017.

Igrači: Fran Matej Bulić, Lovre Bagur, Valentin Brajko, Filip Gverović, Karlo Krmek, Luka Miletić Dri, Đivo Pregelj, Karlo Ruščić, Frano Vlašić, Mihael Raguž, Karlo Vučičević, Ivano Vukas, Kristijan Sentić i Roko Vuletić. Trener: Ivica Karabogdan.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu