Sport Dalmacija u balunu

'djeca pomažu djeci'

Na igralištu u Washingtonovoj održan humanitarni turnir; Pletikosa: Osjećam se dužan ovoj zajednici i gradu

'djeca pomažu djeci'

Momčad Next Please pobjednik je dječjeg malonogometnog humanitarnog turnira “Djeca pomažu djeci” koji se tri dana tijekom proteklog tjedna igrao na kultnom igralištu u Washingtonovoj ulici u Splitu, gdje se svakog ljeta održava malonogometni spektakl za nešto starije Torcida kup.

Prvo je to izdanje ovog turnira koji se inače održava u svrhu prikupljanja sredstava za djecu težeg imovinskog stanja na području grada Splita. No, kako nam je rekao organizator Damir Sablić, namjera je da turnir postane tradicionalan. Sljedeće godine želja je da se istovremeno igra i u drugim dalmatinskim gradovima poput Sinja, Trogira i Makarske.

Ove godine na turniru je sudjelovalo 16 momčadi i to pretežito sa splitskog područja. Nakon revijalnog susreta nogometašica Glavica i Splita, u finalu je Next Please svladao Split All Star 2:1, dok je treće mjesto pripalo momcima iz sastava Neka dica restu zdravo.

Iz slavljeničke momčadi stižu najbolji igrač (Bepo Božić) i strijelac (Karlo Rajić), dok je najboljim vratarem proglašen Toni Baumgartner iz Velog Varoša. Dodijeljena je i nagrada budućoj vratarskoj nadi, Mihaelu Gabrielu Sabliću, i to od strane našeg proslavljenog vratara Stipe Pletikose.

Stipe kao sponzor

Nekadašnji čuvar mreže Hajduka i hrvatske reprezentacije bio je jedan od sponzora i pokrovitelja turnira (uz Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju) kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

- Veliko hvala Predsjednici što je u kratkom roku prihvatila pokroviteljstvo i prepoznala humanitarnost ovog turnira koji će nadam se postati tradicionalan. Pokušali smo pokrenuti neke stvari oko župe Varoš kojoj pripadam, da pomognemo zajednici i obnavljanju crkve.

- Osjećam se dužan ovoj zajednici i gradu jer iz njega sam potekao i nadam se da ćemo uz pomoć drugih napraviti još dobrih stvari za Veli Varoš i cijeli grad – rekao je Pletikosa koji je najboljima dijelio medalje i zahvalnice.

Premda su prošlog tjedna vremenski uvjeti u Splitu više zimski nego proljetni, hrabri i razigrani dječaci prkosili su niskoj temperaturi i pokazali svu raskoš svog talenta. Pobijediti nije nevažno, ali druženje za dobru svrhu ipak je važnije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu