Sport Dalmacija u balunu

odbili ugovor

NK Dalmatinac odbio predloženu suradnju s Hajdukom

odbili ugovor

Spinutski susjed ‘bijelih’, dakle, neće postupiti kao RNK Zmaj iz Makarske i Junak iz Sinja koji su potpisali ugovor s Hajdukom.

Hajduk je zatražio da preuzme trenere i organizaciju Otvorene škole NK Dalmatinac, te da ima prednost u određivanju termina korištenja glavnog terena, kao i dosad. U rad uprave NK Dalmatinac uključio bi se i Hajdukov predstavnik.

Zauzvrat su ponudili poboljšanje infrastrukture koju koristi NK Dalmatinac, uz ulaganje oko 1,5 milijuna kuna. Tim novcem bi se poravnao teren te postavio novi travnjak i reflektor na spinutskom igralištu.

NK Dalmatinac je, međutim, prijedlog Hajduka odbio nakon sastanka Upravnog odbora, na čelu s bivšim tajnikom omladinske škole Hajduka Antom Ivkovićem Zonzijem. Odluku obrazlažu time da bi njegovo prihvaćanje značilo gašenja kluba sa 60 godina tradicije, koji je dosad bio rasadnik igrača i trenera za Hajduk.

’Tek smo popričali’

Predsjednik Dalmatinca Ante Ivković prokomentirao nam je razloge odbijanja prijedloga suradnje s Hajdukom:

- Tek smo popričali i izmijenili jedno pismo. Hajduk je dao ponudu koja je s našeg stajališta neprihvatljiva jer gasi Dalmatinca! Mi smo klub koji je u 45 godina dao 50 igrača za prvu momčad Hajduka. Stari Dalmatinac je uništio prvu momčad da bi radio u interesu Hajduka i to je super funkcioniralo. Nećemo dopustiti da se klub ugasi.

Ivković, međutim, naglašava kako Dalmatinac nije definitivno odbio Hajduk.

- Dapače, ostavili smo otvorena vrata i razgovori tek slijede. No, ova ponuda nema veze sa suradnjom. Nadamo se i želimo da nova ponuda bude nešto novo i bolje. Ostajemo otvoreni za suradnju!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu