Sport Atletika

dosta mu je

Zasitio se nogometa: najbrži čovjek na svijetu objavio kraj karijere i prije nego što je odigrao 'pravu' utakmicu

dosta mu je

Legendarni Jamajčanin Usain Bolt objavio je službeno da je završio nogometnu karijeru jer se nije uspio dogovoriti oko ugovora s australskim Central Coast Marinersima.

- Bilo je lijepo dok je trajalo, uživao sam biti u momčadi, nogomet je ipak drugačiji od atletike. Ovo sve je bilo jako dobro iskustvo.Ne želim kazati da se nešto nije obavilo na pravi način, mislim da smo išli prema tome, ali ne kako je trebalo i naučili smo svi novu lekciju – objavio je Bolt.

Osmerostruki olimpijski pobjednik je kazao da će se sada imati vremena posvetiti nekim drugim svojim poslovima.

- Radim mnogo različitih projekata. Život u sportu je završen, kao natjecatelj, a sada sam uključen u različite poslove, još imam dosta toga u planu. Bavim se svima i želim ostati u sportu kao biznismen – naveo je Bolt.

Ocijenio je i da trenutna generacija jamajčanskih atletičara ima prilično opušten stav, ne treniraju dovoljno kako bi dosegli vrhunsku razinu. Aktualni svjetski rekorder na 100 i 200 metara rekao je da u Jamajci ima mnogo talentiranih sportaša, ali da oni po završetku srednje škole dobivaju unosne ugovore, zbog čega im kasnije nedostaje motivacija.

- Mislim da im je sada mnogo lakše. Kada sam ja ulazio u sport mučio sam se oko svega. Danas kada dođu u seniorska natjecanja, nisu motivirani i ne rade dovoljno kako bi dostigli razinu Usaina Bolta ili Johana Blakea. Sve je u radu i motivaciji - naveo je legendarni atletičar.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika