Sport Atletika

Blanka mirna ide prema Bliskom istoku

Držimo palčeve!
Blanka Vlašić već je odradila pripreme za Olimpijske igre! Ne, neće se sada zamrznuti i čekati kolovoški put u Peking već je jednostavno takav njezin raspored kojega je do najsitnijih detalja isplanirao otac i trener Joško Vlašić. Najbolja hrvatska atletičarka će već 9. svibnja u Dohi otvoriti sezonu na otvorenom.

- U sjajnoj je formi, a sve nam to daje pravo nadati se odličnom rezultatu. Pripremni period nije bio nimalo lagan, pored napornih treninga, Blanka je imala i mnogo što sponzorskih što društvenih obveza koje je sve uredno ispunila - pojasnio je Vlašić.

Ulazak u sezonu natjecanja pod vedrim nebom prvakinji uvijek predstavlja novo iskustvo.
- Najmanje ću biti opterećena sada u Dohi i na zadnjem mitingu u Šangaju. Još nisam postavila konkretne ciljeve za nadolazeća natjecanja, moram vidjeti kako “dišem”. Želja mi je otići korak naprijed bilo da se radi o osobnom ili svjetskom rekordu ili održavanju kontnuiteta rezultata - kazala je Blanka koja je zadnjih dana odradila i intervju s novinarima New York Timesa.

- Malo mi je čudno skakati na otvorenom, trebat će mi nešto vremena da se priviknem. U Dohu idem iz punog treninga - poručila je najbolja hrvatska atletičarka.

v. ozretić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika