Sport Atletika

troskokašica

Zadranka Tea hvata normu za Mađarsku: Vjerujem u vlastitu snagu i mogućnosti, a volju za radom imam

troskokašica

Mnoga znana atletska imena u Zadru su “izrasla” pod paskom trenera Predraga Saratlije i Ivice Šole, a jedna u novom nizu najboljih koja osvaja odličja i postaje prvak države još u juniorskoj konkurenciji je Tea Smokrović u troskoku, članica AŠK Zadar.

Tea je na posljednjem prvenstvu Hrvatske za juniore održanom nedavno u Rijeci bila jako uspješna, u troskoku je odnijela prvo mjesto skočivši 11,63 metra. Ona je svoj osobni rekord približila na 37 centimetara do ispunjenja norme od 12 metara.

Ovim skokom svoj osobni rekord je popravila za 16 centimetara što je izvrsno, a sigurno da je to odraz njenog angažmana i treninga, kojega provodi s trenerima Tomislavom i Predragom Saratlijom. 

Tei ostaje još samo malo da ostvari normu za juniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati u Gyoru u Mađarskoj od 5. do 8. srpnja ove godine.

– Što vam reći nego da mi je cilj dohvatiti normu kao i nastup na Europskom prvenstvu za juniore u Mađarskoj. Svjesna sam svega, znam da samo angažmanom i marljivim i predanim radom i treninzima mogu izboriti odlazak.

– Vjerujte sve ću napraviti da vidim Mađarsku, jer tamo se skupljaju najbolje troskokašice. Malo mi je ostalo, vjerujem u vlastitu snagu i mogućnosti, a volju za radom imam, pa kada se to sve poklopi, uvjerena sam da ću ostvariti cilj. Što se tiče nastupa u Rijeci, zadovoljna sam kao i moji treneri – kazala nam je Tea.

Slušajući Teu, trener Ivica Šola klimao je glavom pa nam je u jednom trenutku kazao:

– Ne smijemo zaboraviti reći da se Tea ponovo “potvrdila”. Tea je u Rijeci nedavno postala državna prvakinja u kategoriji juniorki, a isto je ostvarila prošle godine u mlađim juniorkama, skočila 11,26 centimetara. Inače je izuzetno brza pa je često na natjecanjima koristimo u štafeti 4 x 100 metara.

– Ona je je izuzetno vrijedna cura, zna sebe dozirati dakako uz naš nadzor. Jako brza, ne izostaje s treninga pa zna otići preko školskih praznika na pripreme i odraditi ih “muški”, dakako organizirano. Kad je tako onda su tu vidljivi i rezultati. Ona je srednjoškolka, ima 17 godina i pohađa Mioc, ali ne izostaje s treninga – priča nam Šola. 

Vjerujete li da će ostvariti normu za Europsko?

– Teško je to prognozirati, ali se svi nadamo da ona može dohvatiti normu. Ostaje joj rok do 1. srpnja, a do tada je dosta velik period. Nadamo se i vjerujemo u Tein uspjeh što se tiče norme i odlaska na EP u Mađarsku. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika