Sport Atletika

odluka vrhovnog suda

Udvostručena kazna Oscaru Pistoriusu: zbog ubojstva djevojke 'odležat' će 13 godina

odluka vrhovnog suda

Vrhovni sud u Južnoafričkoj Republici je u žalbenom postupku produljio zatvorsku kaznu Oscaru Pistoriusu, bivšem paraolimpijskom sportašu, pa mu je s prvobitnih šest godina kazna povećana na 13 godina i pet mjeseci.

Sud je na zahtjev državnog tužiteljstva povećao kaznu 31-godišnjaku jer je smatrao da je dobio prenisku kaznu za napravljeni zločin. U kaznu će mu se uračunati i vrijeme koje je do sada proveo u pritvoru.

Glasnogovornik obitelji ubijene djevojke poručio je da je nova presuda "potvrda da ipak ima pravde", kazao je za BBC. Podsjetimo, Oscar Pistorius je na Valentinovo 2013. godine ubio svoju djevojku s četiri metka koja je ispalio iz pištolja kroz zatvorena vrata kupaonice. Tvrdio je da je po noći čuo buku te je mislio da se u kupaonici nalazi provalnik.

Kada je čula da je ubojica njezine sestre dobio dvostruko veću kaznu, Simone Cowburnrekla je za Daily Mail: "O, Bože... Je li to stvarno istina? Zaslužio je. Zaslužio je provesti život u zatvoru. Znamo da su ona tri metka bila zato da bi je ubio."

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika