Sport Atletika

DESET ODABRANIH

Atletska kraljica u konkurenciji za najbolju: otvoreno glasovanje za godišnje nagrade IAA Athletics Awards

DESET ODABRANIH

Svjetska atletska federacija otvorila je glasovanje za godišnju nagradu, najboljeg atletičara i atletičarke.  Nakon što su pregledali sve tablice i rezultate IAAF je u uži izvor uvrstio po deset atletičara i atletičarki. Ono što je za nas najvažnije je da je u ženskom Top Tenu i naša reprezentativka Sandra Perković koja iza sebe ima još jednu izuzetno uspješnu godinu

Perković je ove godine u Londonu drugi put u karijeri postala svjetska prvakinja u bacanju diska, a šesti put zaredom je osvojila i Dijamantnu ligu. postavila novi hrvatski rekord te daljinom od 71.41 metar ostvarila najbolji rezultat u svijetu u posljednjih 25 godina.

Popis će biti 16. listopada biti skraćen na tri imena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a atletičari godine će biti proglašeni na svečanosti u Monte Carlu, 24. studenog.

Nominirani atletičari su  Mutaz Essa Barshim (Qatar), Pawel Fajdek (Poljska), Mohamed Farah (Velika Britanija), Sam Kendricks (SAD), Elijah Manangoi (Kenija), Luvo Manyonga (Južna Afrika), Omar McLeod (Jamajka), Christian Taylor (SAD), Wayde van Niekerk (Južna Afrika), Johannes Vetter (Njemačka

Nominirane atletičarke su Almaz Ayana (Etiopija), Maria Lasitskene (Neutralna), Hellen Obiri (Kenija), Sally Pearson (Australija), Sandra Perković (Hrvatska), Brittney Reese (SAD), Caster Semenya (Južna Afrika), Ekaterini Stefanidi (Grčka), Nafissatou Thiam (Belgija), Anita Wlodarczyk (Poljska)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika