Sport Atletika

SAmo jako

Opara kao Bandić: pokrenuta incijativa da se na Prokurativama održi miting

SAmo jako

Ponosan sam što ste donijeli još jednu medalju u naš grad - riječi su gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, koji je u četvrtak u vijećnici Banovine svečano primio Stipu Žunića, osvajača brončane medalje u bacanju kugle na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Mladi Zadranin, dugogodišnji je član splitskog ASK-a, gdje je savladao i usavršavao tehnike ove sportske discipline koja iziskuje veliki napor i trud.

Osvojivši broncu hicem od 21,46 metara, postao je prvi hrvatski muški atletičar s medaljom na ovom natjecanju te nakon Blanke Vlašić i Sandre Perković, treći hrvatski atletičar s odličjem na svjetskim atletskim prvenstvima.

- Očekivao sam da ću biti među osam najboljih, no u datom, najtežem trenutku dao sam sve od sebe i osvojio medalju. Sreća je neopisiva, a iza toga stoji veliki rad. Cijelu godinu sam se pripremao za ovo natjecanje, a članovi moga kluba bili su mi kao i uvijek velika potpora. Uz odricanje, vježbanje i usavršavanje tehnike, koja je najvažnija za ovaj sport veliki faktor je sreća - kazao nam je brončani sportaš, te dodao kako se disciplinom bacanja kugle počeo baviti od 15. godine.

Nazočni su bili i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, potom Žunićevi treneri Martin Marić i Marko Mastelić te Hrvoje Akrap, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu.

- Zadovoljni smo rezultatom koji je postigao naš Stipe. Ulažemo dosta u naše sportaše, te očekujemo od Grada i financijsku potporu - kazali su Žunićevi treneri, dodavši kako „ASK“ broji preko 500 članova, od kojih je oko 35 mladih bacača kugle.

- Ako netko želi trenirati ovaj sport i ostvariti se jednoga dana u tom polju, najbolje bi bilo početi trenirati ga u 7. Ili 8. razredu. Ja sam počeo s 15 - kazao je Stipe Žunić.

Riječi hvale nazočnima, osobito talentiranom sportašu uputio je gradonačelnik Krstulović Opara.

- Zbilja sam ponosan. Želim mu puno uspjeha u daljnjim pothvatima, pred njim je duga i siguran sam, plodna karijera. Mi ćemo dati svoj doprinos koliko god budemo mogli - dodao je.

Prokurative idealna pozornica

Na splitskim Prokurativama mogao bi se u rujnu 2018. održati atletski miting na kojem bi sudjelovali najbolji svjetski bacači kugle, rečeno je u četvrtak na prijemu što ga je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara organizirao za Stipu Žunića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Gradonačelnik je podsjetio kako je u Splitu, kad je Blanka Vlašić bila na vrhuncu karijere, organiziran miting skakačica u vis koji je privlačio brojnu publiku.

- Mi nismo još svjesni što znači osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu i nema razloga da u narednom razdoblju s našim brončanim Stipom ne napravimo miting bacača kugle u Splitu, primjerice na Prokurativama - rekao je gradonačelnik.

- Na Prokurativama bi bilo fantastično bacati, jer bi mnogo ljudi došlo vidjeti nas velike i snažne ljude kako se bave tako eksplozivnom disciplinom kao što je bacanje kugle - naglasio je Stipe Žunić, koji je član splitskog ASK-a.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika