Sport Atletika

SP u atletici

Makwala smije nastupiti u polufinalu na 200 metara ukoliko istrči brže od 20.53 sekunde u solo utrci

SP u atletici

Bocvanski sprinter Isaac Makwala (30), kojemu zbog bolesti nije bilo dopušteno trčati u kvalifikacijama na 200 metara u ponedjeljak, te u finalu na 400 metara, imat će u srijedu priliku nastupiti u polufinalu utrke na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu, objavio je Međunarodni atletski savez (IAAF).

Makwala je tvrdio kako je spreman nastupiti i u ponedjeljak i u utorak, ali iz IAAF-a su mu rekli kako je njegovo zdravstveno stanje takvo da bi mogao zaraziti druge natjecatelje i kako zahtjeva karantenu.

- Kako je Makwalin period obavezne karantene istekao danas u 14 sati, te je potom obavio liječnički pregled kojim je utvrđeno da je zdrav, proglasili smo ga spremnim za natjecanje. Kako nije nastupio u kvalifikacijama, Makwala će morati sam odraditi utrku na 200 metara ranije tijekom večeri i ukoliko ostvari vrijeme bolje od 20.53 sekunde bit će mu dopušten nastup u polufinalu - objavio je IAAF.

Iz IAAF-a su dodali kako niti jedan od 24 trkača koji su kroz kvalifikacije stekli pravo nastupa u polufinalu neće biti izbačen nauštrb bocvanskog predstavnika. Makwala je u London stigao s najboljim rezultatom na 200 metara u svijetu ove godine od 19.77 sekundi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika