Sport Atletika

doček žunića u splitu

Većina sportaša bi na njegovom mjestu odustala nakon svega što je on doživljavao

doček žunića u splitu

Doček pun emocija, i zbog toga veličanstven, u splitskoj zračnoj luci priredili su djelatnici Atletskog kluba Split (ASK-a) svom Stipi Žuniću koji se s brončanom medaljom vratio sa Svjetskog atletskog prvenstva na otvorenom održanom u Londonu.

– Ovo je velika medalja na naš ASK, svjetska bronca jednog skromnog, velikog i radišnog sportaša koji nije rekao sve. Očekujemo i rezultat preko 22 metra, jer doista nikad u atletskom klubu i u reprezentaciji nismo imali tako veliki potencijal koji sada leži u Stipi, a njega krasi sve ono što očekujemo od mladih ljudi. Završio je fakultet u Americi i sve je postigao sam.

- Većina sportaša bi na njegovom mjestu odustala nakon svega što je on doživljavao. No, ogromnim radom, upornošću i pameću je gurao naprijed. On nije samo veliki sportaš, već je i veliki čovjek, a nama u ASK-a je velika čast da ga imamo ovdje kod nas – otvorio je dušu Ivica Bubić, dopredsjednik ASK-a.

Askovci u ekstazi

Ostali djelatnici splitskog kluba koji su širom otvorenih ruku, ali i srdaca, dočekali velikog Zadranina su Tomo Vranić, šef struke, Jure Roščić, nekadašnji trkač, domar Mladen Mihanović, tajnica Ivanka Mihanović, mlade atletičarke, Ljuba Šolić, trenerica atletske škole, mladi bacači kugle i nešto stariji Ivica Devivi s trenerom Tončijem Rubićem... 

–  Najvažnije mi je da proslavim s obitelji, a već u srijedu ujutro u Splitu me čeka trening – kazao je slavljenik.

Dok je primao cvijeće od Bubića i Blaženka Bobana, splitsko-dalmatinskog župana, našalio se da je kao na vjenčanju.

–  Stipe je napravio povijesnu stvar jer je za Hrvatsku osvojio prvu mušku medalju na najvećoj svjetskoj atletskoj smotri. A prva medalja je ujedno i povijesna - kazao je Župan Boban.

Velikog Stipu dočekali su i brojni prijatelji iz grada pod Marjanom, među kojima je i Boško Čavka, izbornik Dizačke reprezentacije.

–  Sramota je da ga nije dočekao predstavnik Grada Splita i za to ne može postojati opravdanje. To je nepoštivanje ovako vrhunskog šampiona, posebno jer se radi o prvoj svjetskog seniorskoj medalji u muškoj atletici u povijesti Hrvatske. Razočaran sam – bio je oštar Boško Čavka. 

Ponosni dizači

Amar Musić, dizač utega, kaže da je došao pozdraviti svog prijatelja na kojeg je jako ponosan.

–  Ne mogu opisati koliko se puno radujem Stipinom uspjehu. Ispisao je stranicu povijesti i ovo je velika stvar za Hrvatsku i Split.

Sprinter Hrvoje Udiljak istaknuo je da mu je drago što je njegov prijatelj Stipe ostario ovaj uspjeh.

–  Uvijek mu je falilo malo do medalje i sada se sve poklopilo. Želim mu još više medalja i sjajnijih od ove.

Splićani su oduševljeno dočekali i Stipine trenere Marka Mastelića i Martina Marića.

- Stipe je do sada osvajao četvrta i peta mjesta, imao je ozljede kao bacač koplja i onda je sam sebe stvorio bacačem kugle. Toliko jako je vjerovao u sebe i zaslužio je medalju – rekao je Martin Marić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika