Sport Atletika

london 2017.

Kolak četvrta na svijetu, bronca joj pobjegla za 31 centimetar!

london 2017.

Najbolja hrvatska bacačica koplja i aktualna olimpijska prvakinja Sara Kolak ostala je bez medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu. Mlada Ludbrežanka osvojila je četvrto mjesto bacivši 64.95 metara, a brončana medalja izmakla joj je za svega 31 centimetar. Bronca i srebro odlaze u Kinu Lyu i Li, dok zlato ide u Češku kod dvostruke olimpijske i svjetske prvakinje Barbore Špotakove koja je slavila sa 66.76 metara.

- Trebam se naspavati, napraviti s trenerom analizu što je bilo krivo. Ostala su još dva natjecanja i moramo popraviti stvari koje nisu štimale - rekla je Kolak.

Počelo je slabim hicem, no digli ste se?

- Uvijek je dobro otvoriti s dobrim, ali digla sam se u drugome. Ne može uvijek biti perfektno. Svaka čast Špotakovoj, zasluženo je uzela zlatnu medalju. Ja sam zadovoljna, zdrava jesam. Sve se događa s razlogom. Trebala bih biti sretna, moje je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo, četvrto mjesto... No, događaju se neke stvari na kojima moram poraditi, jednog dana ću se smijati ovome. Idem se sada pripremiti za 24. kolovoza i finale Dijamantne lige i onda za Hanžek – rekla je Sara.

Trener Andrej Hajnšek progovorio je i o problemima.

- Da, Sara je imala želučanih problema, a ako si kad bacaš loše četvrti na svijetu, onda je to dobro. S još dvije godine rada mislim da je mogu dovesti da u ovakvome stanju baca preko 67 metara i onda će ovakva natjecanja osvajati u serijama – kazao je Hajnšek.

 

UŽIVO

Šesta serija nažalost nije donijela nikakve promjene, hitac Sare Kolak je bio nesipravan i naša najbolja bacačica koplja osvaja četvrto mjesto. Ni među vodećim bacačicama nije bilo promjena pa zlato odlazi Barbori Špotakovoj.

Peta serija donijela je promjenu. Kolak je bacila 63.50, a na treće mjesto je izbila do tada osmoplasirana Lyu koja je bacila 65.26. Naša bacačica ima pred sobom još jedan hitac kojim može doći do medalje. Na samom vrhu nije bilo promjena. Špotakova je i dalje vodeća, a Kineskinja Li je drugoplasirana.

Četvrta serija nije donijela nikakve promjene u poretku vodećih, Kolak je i dalje na trećem mjestu, do kraja će bacati još dva puta.

U trećoj seriji Kolak je ponovno bacila loš hitac i nagazila liniju da joj ne mjere udaljenost. Prijestup su napravile i Špotakova i Haladovič, a iznenadila je Kineskinja Li koja je bacila osobni rekord od 66.25 i zauzela drugu poziciju te tako bacila Saru na treću poziciju na polovici natjecanja. Oprostili smo se od četiri najslabije natjecateljice. Roberts, Hjalmsdottir, Gleadle i Sarina trening partnerica Ratej su završile natjecanje, a preostalih osam natjecateljica nastavlja natjecanje.

Druga serija bila je sjajna! Sara je bacila 64.95 i preuzela vodstvo. Ipak, na zaletište je izašla svjetska rekorderka Barbora Špotakova iz Češke i hicem od 66.76 preuzela vodstvo, a Kolak se nalazi na drugom mjestu. Treća je Tugsuz iz Turske.

U prvoj seriji Kolak je bacila loše, koplje nije doletjelo ni do 50 metara pa je naša atletičarka prestupila da joj ne mjere hitac. Nakon što su se sve bacačice izredale na zaletištu vodeća je Bjeloruskinja Haladovič sa 63.04, drugoplasirana je Kineskinja Lyu, a na trećem mjestu je njezina sunarodnjakinja Li.

 

REZULTATI:

1. Špotakova 67.66 m

2. Li 66.25

3. Lyu 65.26

4. Kolak 64.95

5. Tugsuz 64.52

6. Haladovič 64.05

7. Molitor 63.75

8. Liu 62.84

9. Ratej 61.05

10. Roberts  60.76

11. Hjalmsdottir 60.16

12. Gleadle 60.12

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika