Sport Atletika

kreće u 20:20

Sara Kolak večeras ide po jedinu medalju koja joj nedostaje u kolekciji

kreće u 20:20

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak večeras u Londonu traži novu medalju. Finale njezine discipline na Svjetskom prvenstvu u Londonu počinje u 20.20 sati po našem vremenu.

Nakon kvalifikacija Sara nije bila zadovoljna. Ni blizu. Hicem od 63,24 metara zauzela je osmo mjesto. Nije prebacila normu, falilo joj je 26 cm pa je morala čekati ishod druge kvalifikacijske grupe. Ali nema veze. Možda je to bio samo slab dan.

Sara ove godine ima najbolji rezultat na svijetu (68.43), znamo koliko može, a zna to i ona. Uoči odlaska u London na svoje prvo Svjetsko prvenstvo u seniorskom uzrastu Sara je rekla da ne osjeća nikakav pritisak, no sigurno će simpatična dvadesetdvogodišnja Ludbrežanka konkurirati za medalju.

Jedina koja je ove sezone bacila preko 68 metara uz našu Saru je slavna Čehinja Barbora Špotakova, no još je tu nekoliko cura koje su bacile preko 67 i 66 metara poput Kineskinja Lyu i Liu, Turkinje Tugsuz, Bjeloruskinje Haladovič... Pitat će se nešto i njih, neće Sari biti lako. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika