Sport Atletika

nije prebacila normu

Kolak u finalu, u utorak u lov na novu medalju

nije prebacila normu

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja 22-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak plasirala se u finale u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu, nakon što je u nedjeljnim kvalifikacijama bacila 63,24 metra, što je bio osmi rezultat kvalifikacijskih natjecanja.

Vlasnica najboljeg rezultata ove sezone (68,43 m) s mitinga u Lausannei, nije uspjela prebaciti kvalifikacijsku normu koja je bila postavljena na 63,50 m, čime bi se izravno plasirala u finale, ali je njezin hitac bio dovoljno dalek da bi se prema rezultatu našla među 12 kopljašica koje će se u utorak, 8. kolovoza (20.20 sati), boriti za odličja na olimpijskom stadionu u Londonu.

Sedam bacačica je prebacilo zadanu normu, a najbolji rezultat kvalifikacija ostvarila je Kineskinja Huihui Lyu koja je sa 67,59 metara postavila novi azijski rekord. Drugu daljinu imala je slovenska rekorderka Martina Ratej (65,64), a treća je bila Njemica Kathrina Molitor (65,37 m). Kao posljednja se u finale probila Kineskinja Lingwei Li s daljinom 62,29 metara.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika