Sport Atletika

bravo, bravo, bravo!

Sandra Perković ponovno olimpijska pobjednica!

bravo, bravo, bravo!

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju na OI u Riju sa hicem od 69.21 metara te je tako obranila naslov iz Londona 2012. godine.

Perković je tako nastavila svjetsku dominaciju u bacanju diska, koja traje od 2010. godine. Ove sezone već je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, te je osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige.

Sandra Perković je postala tek druga atletičarka u povijesti koja je uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

To je četvrta medalja za Hrvatsku na OI u Riju, nakon zlata Josipa Glasnovića u trapu, pa zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu na pariće i srebra Damira Martina u samcu.

Srebro je pripalo Francuskinji Melini Robert-Michon (66.73 m), a broncu je osvojila  Kubanka Denia Caballero (65.34 m).

UŽIVO

Gotovo je! Sandra je obranila zlato, srebrna je Robert - Michon, brončana Caballero! Naravno, ponovno je hitac neispravan, ali koga briga. Imamo olimpijsku prvakinju!

I dalje isti poredak vodeće trojke, Michon je bacila 66.73, a Sandra ponovno neispravan hitac.

Ništa se nije promijenilo nakon četvrte serije. Sandra je opet pogodila mrežu, ali i dalje uvjerljivo vodi.

Kakav treći hitac naše šampionke! 69.21! Preuzela je vodstvo i sada mirno može ganjati još duži hitac. Na drugom mjestu je sada Robert - Michon, a na treće se probila Kubanka Caballero.

I drugi Sandrin hitac završava u mreži. Prve tri bacaćice su ostale iste kao i u prvoj seriji. Na osmom mjestu je Muller sa 60.69. Sandri treba bolji hitac od tog da bi ostala u igri.

Sandrin prvi hitac završio je u mreži, tako da trenutno nema plasman. Vodeća nakon prve serije je Melina Robert - Michon sa 65.52, drugoplasirana je Xinyue Su, a na trećem mjestu je Australka Samuels. Podsjetimo, nakon tri hica samo najboljih osam nastavlja natjecanje.

RANIJE

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica Sandra Perković danas će u 16.20 sati po hrvatskom vremnu krenu u obranu naslova olimpijske pobjednice.

Kvalifikcije su bile iznimno dramatične, po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinuto je na pola sata zbog jakog pljuska. Sama norma od 62 metra nije bila problem, jer je Sandrid rezultat od 64,21 metara daleko iznad traženog rezultata.

No u prvom pokušaju naša je diskašica pogodila mrežu, u drugom pokušaju bacila je disk izvan segmenta. Tek je u posljednjem hicu izborila ulazak u finale.

Sandra Perković u Rio de Janeiru ima priliku ponoviti uspjeh od prije četiri godine kada je osvojila zlato u Londonu. Do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

Finalistice u bacanju diska su: Melina Robert-Michon (Francuska), Nadine Muller (Njemačka), Su Xinyue (Kina), Shanice Craft (Njemačka), Denia Caballero (Kuba), Feng Bin (Kina), Sandro Perković (Hrvatska), Zinaida Sendriute (Litva), Julia Fischer (Njemačka), Dani Samuels (Australija), Yaime Perez (Kuba) i Yang Chen (Kina)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika