StoryEditorOCM
SplitPROJEKT ZAŽELI

Za skoro 200 osoba iz Splita osigurana je sretnija starost. U tome će im pomagati još 30 žena koje će se zaposliti...

Piše SPLIT SD
13. svibnja 2024. - 17:15

U prostorijama splitske Gradske uprave u ponedjeljak je održana svečanost potpisivanja ugovora o radu za trideset žena uključenih u projekt „Zaželi sretniju starost 4“. Ovaj značajan događaj predstavlja nastavak uspješne suradnje i četvrto izdanje projekta koji pruža neophodnu podršku i usluge starijim osobama te odraslima s invaliditetom.

- Svi znamo što je cilj ovoga projekta, s jedne strane su potrebiti sugrađani kojima kroz vas zaposlenike pružamo uslugu koja im je nasušno potrebna, a ono što mi je iznimno drago u ovoj četvrtoj fazi je što će duže vremena trajati program - kazao je uvodno zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na prigodnoj svečanosti u atriju Gradske uprave.

image
Grad Split

Prema njegovim riječima, ova inicijativa neće samo omogućiti smanjenje socijalne isključenosti korisnika i potrebe za institucionalizacijom starijih osoba i osoba s invaliditetom, već pruža mogućnost zapošljavanja trideset osoba čime se smanjuje stopa nezaposlenosti u našem gradu.

U sklopu projekta, kojeg financira Europski socijalni fond plus za financijsko razdoblje 2021.-2027., ove će žene pružati potporu za 180 korisnika, osiguravajući im kvalitetniju svakodnevicu i sretniju starost. Period pružanja usluga traje trideset i tri mjeseca, tijekom kojeg će korisnici uživati u raznim oblicima pomoći i društvenoj integraciji.

image

Četvrta faza projekta najduža je do sada

Grad Split

Projekt „Zaželi sretniju starost“ već se dokazao kao iznimno vrijedan za našu zajednicu, a ukupna vrijednost ovog, četvrtog izdanja iznosi 1.485.000,00 eura.

Kroz ovakve inicijative, Grad Split nastavlja pokazivati svoju predanost skrbi za najranjivije skupine našeg društva te jača socijalnu koheziju unutar zajednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 01:32