Splitniz kaznenih djela

Uhvaćena serijska prevarantica: u banci u centru Splita privedena 42-godišnjakinja, policajci je morali vezati lisičinama

Piše Katarina Marić Banje

Inspektori Prve policijske postaje su u banci u Sinjskoj ulici su morali lisičinama sputati 42-godišnju prevaranticu da ne pobjegne. Nakon uhićenja i dovođenja u postaju otkrili su da krade novčanike po splitskim staračkim domovima.

Prevarantice je pokušala u petak iza podne u banci predignuti novac tuđom karticom. Bankovne službenice su odmah uočile pokušaj prevare te su obavijestile policiju. U svega par minuta u poslovnicu banke stižu policajci i traže osobne dokumente od 42-godišnjakinje. Ona im ne želi dati već pokušava izaći vani. Policajci je zadržavaju, ali ona se uporno gura prema izlazu te su joj u konačnici vezali ruke lisičinama i odveli je u postaju.

Tamo su pregledom osobnih stvari našli predmete ukradene iz staračkog doma na splitskom Lovretu. Kako je utvrđeno, 42-godišnjakinja je početkom tjedna iz doma ukrala nekoliko novčanika s oko 2.000 kuna, kreditnim karticama i osobnim dokumentima.

Radilo se o osobnim stvarima uposlenica doma. Daljnjom istragom policajci su utvrdili da je ukradenim karticama plaćala artikle u trgovinama te dizala novac. U banci u Solinu se ukradenom osobnom kartom predstavila kao vlasnica računa i pripadajuće kartice. Krivotvorila je potpis vlasnice nakon čega je predigla 1.000 kuna s računa.  Protiv 42-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava zbog krađe, krivotvorenja i zlouporabe.

#PREVARANTICA#SPLITSKA POLICIJA#KREDITNE KARTICE#LISIčINE