StoryEditorOCM

Učenici jedva čekaju novo natjecanje

Piše pr
20. svibnja 2024. - 16:00

Graditeljsko-geodetska tehnička škola se s medaljama vratila iz Zagreba.

Graditeljsko-geodetska tehnička škola sudjelovala je na WorldSkills Croatia 2024. natjecanju strukovnih škola RH koje je održano od 13.svibnja do 15.svibnja 2024.g. na Zagrebačkom velesajmu. Graditeljsko-geodetska tehnička škola već  je peti put za redom bila Domaćin discipline Graditeljska tehnologija. Natjecanje je najveći događaj u obrazovanju u ovom dijelu Europe, sudjelovalo je oko 400 učenika u 42 discipline. Na natjecanju iz naše škole bilo je ukupno 17 učenika, mentora i ostalih članova koji su pomogli da sve prođe u najboljem redu.

Učenici najveće graditeljske škole u RH sudjelovali su u četri discipline, Smotra radova u području graditeljstva, geodezije i arhitekture, Geodezija, Arhitektonske tehnologije i Graditeljska tehnologija. Učenici Melina Mila Mravak, Nikolina Milić i Toni Luković osvojili su zlatnu medalju s radom „Urbanizam naše zelene budućnosti“ pod vodstvom mentora Marka Klarića, dipl.ing.arh..

Također je u Graditeljskoj tehničkoj školi u Zagrebu održano Državno natjecanje u crtanju AutoCad-om. Učenik trećeg razreda Adriano Radonja pod vodstvom mentorice Katarine Fenrich, dipl.ing.arh. osvojio je srebrenu medalju.

Svi učenici jedva čekaju novo natjecanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 12:35