Splitmučnih 115 metara

Što se dogodilo u Starčevićevoj? Radovi su krenuli punom parom pa iznenada stali, građani ogorčeni jer danima nisu vidjeli radnike

Piše Ana Franić

Sredinom studenog krenuli su radovi na dijelu Starčevićeve ulice od raskrižja s Kavanjinovom do Gundulićeve, ukupne dužine 115 metara. Riječ je o rušenju postojećeg i izvedbi novog asfaltnog sloja na kolniku i pločniku, ugradnja novih kamenih "korniža" na istočnom dijelu prometnice i postavljanje nove signalizacije.

Krenulo se punom parom, asfaltirao se nogostup, a onda su radovi iznenada stali. Nekoliko čitatelja nas je upozorilo kako danima nisu vidjeli radnike na terenu i kako ne znaju što se događa.

Gdje su radnici i hoće li radovi biti gotovi do sredine prosinca, kako je planirano, pitali smo Josipa Šituma, zaduženog za praćenje realizacije ugovora od strane Grada Splita.

- Nakon što smo maknuli asfaltni sloj utvrđeno je kako je temeljno tlo slabe nosivosti i nije moguće postaviti asfalt kako je previđeno projektom. Zbog toga smo kontaktirali projektanta i tražili njegovo mišljenje što napraviti. Rješenje ove situacije je da se stavi armirana betonska ploča debljine 10 centimetara, a kako ti radovi nisu predviđeni projektom morali smo u postupak javne nabave. Dogovaranje naknadnih radova trenutno je u tijeku i nadamo se da ćemo se brzo vratiti na teren, objasnio nam je Šitum dodajući da ako ih kiša ne omete ne bi trebalo doći do velikih kašnjenja u završetku radova.

#SPLIT#RADOVI NA CESTI