Splitsvaka čast

Stanovnici splitskog kvarta dobivaju besplatnu teretanu: 'Namijenjena je svima iz kotara, bez obzira na dob, bitna je samo volja za treniranjem'; Evo kojim će spravama biti opremljena

Piše Ana Franić

Zimski dani su iza nas, a na vrata nam polako stiže proljeće, s kojim dolaze i uobičajeni problemi – kako se riješiti viška naslaga nakupljenih tijekom dugih zimskih dana. Gradski kotar Blatine-Škrape doskočio je tom problemu. Za mjesec dana stanovnici splitskoga kvarta Blatine-Škrape dobit će prvu besplatnu teretanu.

– Teretana će biti smještena u kotarskim prostorijama i bit će namijenjena svim stanovnicima, bez obzira na dob. Bitna je samo volja za treniranjem. Naša glavna nit vodilja je dodatnim sadržajima poboljšati kvalitetu života naših stanovnika – govori nam Davor Matijević, predsjednik GK Blatine-Škrape.

Ulaganja u sportsku infrastrukturu na Blatinama nisu novina. Tako je do sada postavljena umjetna trava na nogometnom terenu, organizirana je i besplatna škola nogometa, postavljena je gumeno-akrilna podloga na košarkaškom igralištu, napravljena su dva zjoga za balote, dva stola za stolni tenis, teren za badmiton, a obnovljene su i sve ograde i pješačke staze.

– Prijava za teretanu bit će vrlo jednostavna. Vježbači će samo morati ispuniti jednostavan formular. Od sprava će na raspolaganju imati gladijator, šipke za zgibove i propadanje, bench klupu, utege, stepere, orbitrek, sprave za rad ruku i nogu i strunjače. Sve potrebno za kvalitetan trening – objašnjava Matijević, ističući kako imaju veliku povlasticu jer raspolažu prostorijama kotara koje im omogućavaju realiziranje ovakvih ideja.

– Gradski kotar neće imati nikakvih troškova opremanja i uređenja teretane jer se financiramo kroz sponzorstva i donacije. Imat će sve potrebno za rekreaciju i treniranje, i to potpuno besplatno – zaključuje Matijević. 

 

#BESPLATNA TERETANA# GK BLATINE ŠKRAPE