StoryEditorOCM
Splitoslikavanje broda

Splitska ustanova za izradu murala odabrala bivšeg člana Uprave Društva ‘Marjan‘. Ovako je on to objasnio...

Piše Božidar Lončar
20. svibnja 2024. - 07:58

U elektroničkom oglasniku javne nabave objavljeno je da je sklopljen dvomjesečni ugovor vrijednosti 4300 eura, odnosno 4760,58 eura s PDV-om, za "Izradu murala na betonskom brodu". Naručitelj je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a ugovaratelj je Luka Duplančić

Luka Duplančić samostalni je umjetnik i član Hrvatske udruge likovnih umjetnika. Uz to, on je bivši dugogodišnji član Društva "Marjan" i dugogodišnji član Upravnog vijeća. Riječ je o još jednoj javnoj nabavi ili natječaju s podudarnostima koje uključuju JU PŠ Marjan i Društvo "Marjan", na čijem je čelu Srđan Marinić.

image
Tom Dubravec/Cropix

Na sjednici Upravnog vijeća Javne ustanove 3. svibnja predstavnica radnika Marijana Carevski Balić navela je kako je i dalje zanima "kako ćemo oslikavati murale na brodu koji nije naše vlasništvo". Odgovor nije naveden u zapisniku. Ažurirani plan nabave izglasan je s tri glasa za i dva glasa protiv (Goran Jelić i Carevski Balić).

Na prethodnoj sjednici Upravnog vijeća 22. travnja ravnatelj Marko Pejnović predstavio je izmjene plana nabave ustanove za 2024. i dodao točku koja se odnosi na oslikavanje betonskog broda kod plaže Prva voda. Izmjene su izglasane jednoglasno.

Luka Duplančić naveden je u službenim dokumentima Društva "Marjan" kao član Upravnog odbora Društva "Marjan" 2012., kad je odabran i Srđan Marinić kao tajnik Društva. U priopćenju za medije dvije godine poslije Marinić je naveden kao predsjednik Društva, a Duplančić kao član Upravnog odbora. U Upravni odbor 2018. izabran je Marinić kao predsjednik, a Luka Duplančić opet kao član Upravnog odbora. Kako je navedeno na službenim stranicama Društva, predsjednik Društva i dalje je Srđan Marinić, dok Duplančić više nije naveden kao član Upravnog odbora.

image

Luka Duplančić

Vojko Bašić/Cropix

Kontaktirali smo Luku Duplančića, koji nam je odgovorio da više nije u Društvu "Marjan":

– Dobio sam upit i ponudu od službenika JU PŠ Marjan, a kasnije sam se čuo s ravnateljem ustanove, kojeg ne poznajem, za izradu murala na brodu na Prvoj vodi. Nisam komunicirao sa Srđanom Marinićem. Bio sam nekoliko godina u Upravnom odboru Društva "Marjan", ali prošlo je četiri-pet godina otkada sam izašao. Nisam više dio Društva "Marjan" – odgovorio nam je Duplančić i dodao kako se "pomaknuo iz te priče":

image
Tom Dubravec/Cropix

– Satrali smo se i dio nas se više nije vidio u toj priči pa smo se maknuli. Dobro smo surađivali, imamo korektan odnos, jednostavno, dijelili smo iste ciljeve za očuvanje Marjana i to je to.

Čuo sam da bi htjeli srediti taj brod, zasaditi stabla u njemu i završiti to s muralom. Neće tu biti ništa specijalno, tema će biti šuma, Marjan, poluapstraktni oblici i kombinacija flore i faune. Ne vidim ovdje vijest jer sam isto tako surađivao i s gospođom Ingrid Pečarević na projektu "Plastic free zone" u Park-šumi Marjan – odgovorio je nekoć dugogodišnji član Društva "Marjan".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 07:23