StoryEditorOCM
SplitBOLJI UVJETI

Splitska ustanova ukinula radna mjesta bivšim ravnateljima, pa odlučila zaposlenima podignuti plaće. I njihovom šefu...

Piše Sandi Vidulić
2. srpnja 2023. - 10:36

Djelatnicima u Javnoj ustanovi za upravljane Park-šumom Marjan će se povećati plaće. Gradonačelnik Ivica Puljak donio je "Zaključak o davanju suglasnosti na Prijedlog Odluke o povećanju temeljnog koeficijenta za obračun plaća u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan i ostalim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Grada Splita".

Ovaj korak o povećanju plaća je najavio prije mjesec dana sadašnji ravnatelj Marko Pejnović nakon što su novom sistematizacijom ukinuta radna mjesta na kojima su radili bivši ravnatelji Javne ustanove Damir Grubšić i Robert Koharević, te voditeljica pravne službe Ana Perčić.

image
Mario Todorić/Cropix

- Novom sistematizacijom smanjujemo broj radnika na 48, a sve s primarnim ciljem reorganizacije, ubrzavanja i olakšavanja radnih procesa. Veći dio ostvarenih ušteda zbog smanjenja broja radnika sam preusmjerio na povećanje plaća postojećim, a posebno najslabije plaćenim radnicima.

Također, Upravno vijeće Javne ustanove odlučio je meni povećati plaću, koja je i dalje najniža u odnosu na ostale plaće direktora splitskih poduzeća - izjavio je za jedan portal tim povodom Pejnović.

image

Marko Pejnović

Nikola Vilić/Cropix

Poslali smo pitanja ravnatelju Javne ustanove o izmjenama plaća u Javnoj ustanovi, koje su uvijek bile vruća tema obzirom na broj zaposlenih, a po nalogu ravnatelja odgovore nam je poslao Denis Sikirica.

Koliko se povećava temeljni koeficijent za obračun plaća zaposlenima u Javnoj ustanovi PŠM?

- Povećanje se primjenjuje u visini od šest posto.

Odnosi li se povećanje od šest posto na sve djelatnike Javne ustanove, ili je riječ o selektivnom povećanju plaća?

- Povećanje od šest posto se odnosi na sve djelatnike Javne ustanove.

Koliko se ukupni iznos sredstava za plaće uvećava sa izmjenom obračuna plaća djelatnika Javne ustanove ?

- Ukupno povećanje primjenom šest posto iznosi 3.589,08 eura.

Koliko je zaposlenih u Javnoj ustanovi PŠM ?

- Zaposleno je trenutno 46 djelatnika - odgovorili su iz Javne ustanove.

image
Nikola Vilić/Cropix

Dakle, stavka za plaće raste ukupno 3.899,09 EUR (27.041,92 kuna), a podijeljeno na 46 djelatnika to bi u prosjeku značilo da su narasle plaće svakom od zaposlenih 78 eura (587,69 kune).

No, to je samo statistika, budući da su različiti koeficijenti. U svakom slučaju, s povećanjem koeficijenta i ravnatelju Pejnoviću se popravio status po primanjima među ravnateljima splitskih tvrtki.

Inače, Marko Pejnović je kazao kako je prije njegovog dolaska bilo 60 ljudi u ustanovi, a da je njegov cilj "formiranje malog tima stručnih, motiviranih i pristojno plaćenih ljudi, koji će osigurati najbolje uvjete za zaštitu i očuvanje našeg Marjana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 00:00