StoryEditorOCM
Splitide to!

Split će ipak dobiti veliku garažu s 400 mjesta na elitnoj lokaciji. Projekt se pomaknuo s mrtve točke, ovo su detalji

Piše Ana Pivčević
17. svibnja 2024. - 23:43

Grad Split je krajem ožujka poništio javnu nabavu za projektnu dokumentaciju za garažu na Sustipanu jer do roka za dostavu ponuda nije pristigla nijedna ponuda. U Službenom glasniku od 14. svibnja objavljena je odluka tko će izraditi projektnu dokumentaciju, a riječ je o pregovaračkom postupku bez prethodne objave poziva na nadmetanje. 

Procijenjena vrijednost nabave je bila 173.730 eura, a odabrana je ponuda zajednice ponuditelja u kojoj je nositelj MIG ARHITEKTI d.o.o., a član PURIĆ PROJEKT d.o.o. 

Vrijednost ugovora koji se planira sklopiti iznosi 173.300 eura bez PDV-a, odnosno 217.162,50 eura s PDV-om. 

Podsjetimo, Grad Split je u veljači raspisao javnu nabavu za idejni, glavni, izvedbeni projekt i nadzor za javnu garažu na Sustipanu. Na ovoj lokaciji predviđena je izgradnja podzemne garaže kapaciteta 400 parkirnih mjesta. Garaža je planirana kao samostalna građevina sa zelenim krovom.

image
Ante Čizmić/Cropix

Iznad podzemne garaže bila bi zelena površina koja bi činila estetsku cjelinu s postojećom parkovnom površinom. Zadatak projekta je da se izvede podzemna garaža koja ne smije ugroziti postojeće visoko zelenilo, što znači da se osim rješavanja parkinga trebalo ponuditi i hortikulturno rješenje.

U obuhvatu podzemne garaže od 400 parkirnih mjesta su dvije čestice u gradskom vlasništvu. Na jednoj je sadašnji asfaltirani parking i zemljana površina na kojoj se parkiraju auti. Druga čestica je zeleni pokos prema ACI-jevoj marini, a na njoj se nalazi visoko zelenilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 07:29