Splitpoligon za nindže

Problemi s dioptrijom u KBC-u Split: pacijenti u Očnoj ambulanti utrkuju se tko će prije sjesti na - šipku!

Piše Andrea Topić

Na hodnicima KBC-a Split održavaju se ilegalne utrke. Vodstvo bolnice ne zna za njih, ali čim dobiju ispravnu dioptriju, vidjet će da se u čekaonici očne ambulante na Firulama nalaze oštre i polomljene konstrukcije umjesto sjedala, a za njih se pacijenti neumorno natječu.

U divljim hodničkim dvobojima nema pravila, mladost često pobijedi iskustvo. Sat na dnu hodnika pokazivao je 12.15 kad je medicinska sestra otvorila vrata i glasnim prozivanjem iz polusna trgnula barbu koji se od devet ujutro patio na šipki gdje je nekad bila klupa. Iznenadni događaj prekinuo je ćakulu umirovljenica neprirodno oslonjenih od zid, ispod uokvirenog plakata sa smjernicama kako očuvati kralježnicu.

Pogledi su im se susreli na novooslobođenom mjestu. Začuo se signalni pištolj. Pred kandidatkinjama je zahtjevan put, treba prevaliti 130 centimetara. Sat na dnu hodnika pokazuje 12.20. Mlađa je blizu cilja, ali starija pruža štap. Mlađa će torbu s povrćem poput kladiva baciti prema nekadašnjem sjedalu. Starija će, čini se, uspjeti što je naumila, proteže ruku i...

Prošlo je deset minuta od početka utrke. Napetost u čekaonici može se rezati nožem. Natjecateljice samo što nisu. Publika ih prati bez treptaja, svi su na nogama. Kad je izgledalo kao da će torba svaki tren poletjeti, jedan od navijača izvadio je 20 kuna i u stisnutoj šaci dao ih ovome do sebe.

Starija se opako isteže. Sad će, evo je, grabi! Mlađa zaostaje. Rezultat je izgledan!

Ali ne, što je sad ovo? S dna hodnika ležerno je ušetala tinejdžerica i, ne dižući pogled s mobitela, sjela tu na jedinu slobodnu šipku u cijeloj čekaonici! Izgleda kao da nije ni primijetila napeti dvoboj!

– 'Ebenti omladinu – začulo se među nervoznim gledateljima. Zaista, prava je sreća da još nitko ovdje nije stradao!

#AMBULANTA#čEKAONICA#KBC SPLIT#OčNA AMBULANTA#RASPADNUTE STOLICE