SplitKOJI MANEVAR

Pogledajte kako su 480 tona tešku grdosiju škverani danas poslali u Italiju: oboren je rekord ukrcaja i najvećeg prijevoza teških tereta u Hrvatskoj!

Piše Joomla\CMS\User\User

Iz splitskog škvera ove nedjelje krenula je nova isporuka megasekcije za putnički kruzer koji se gradi u Monfalconeu, najvećem Fincantierijevu brodogradilištu u Italiji.

Riječ je o sekciji pramčanog dijela brodskog trupa visine 12 metara, širine 40 metara i težine 480 tona opremljene elementima za vez i sidrenje.

Nesvakidašnji transport obavila je "Brodosplitova" tvrtka Transportna sredstva d.o.o. koja se specijalizirala za podizanje i transport ekstremno teških tereta.

 

 

 

 

 

- Sekcija je uska, a visoka s težištem na sedam metara, pa je zahtjevni ukrcaj obavljen s dva samohodna modularna transportera velike nosivosti, svaki pojedinačno s 26 osovina što je ukupno 36 metara dug jedan transporter, čime smo sigurno ponijeli epitet rekordera ukrcaja i najvećeg prijevoza teških tereta u Hrvatskoj - kazao je Milan Simić, voditelj transporta u Brodosplitu.

Ova isporuka nastavak je suradnje započete 2014. godine kada su splitski brodograditelji prvi put u svojoj povijesti postali ravnopravan poslovni partner jedne od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu, grupacije Fincantieri. 

#šKVER#BRODOSPLIT#MEGAKONSTRUKCIJA#REKORDNI TERET