StoryEditorOCM
Splitsjednica vijeća

Oporba ga proziva zbog potjerane pročelnice, a Ivica Puljak se hvali: ‘Imamo sjajne vijesti...‘

Piše Tanja Gattin
12. veljače 2024. - 09:36

Na početku sjednice Gradskog vijeća je Tomislav Šuta u ime HDZ-a zatražio ukidanje točke dnevnog reda o novom ustrojstvu gradske uprave s dnevnog reda jer, navodi, tome je trebalo prethoditi rebalans proračuna. Navodi da je razlog toj točki samo minimaliziranje mogućnosti vraćanja Maje Đerek na mjesto pročelnice.

Lidija Bekavac (HGS) je tražila da gradske službe utvrde je li promjena ustrojstva gradske uprave prije rebalansa proračuna protivna zakonu.

Gradonačelnik Ivica Puljak kazao je da će rebalans biti donesen na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ako se točka o novom ustrojstvu danas usvoji.

Nakon što je usvojen predloženi dnevni red, Ivica Puljak je počeo, kao i na svakoj sjednici, ponavljanjem strateških projekata - navodeći izgradnju POS-ovih stanova na Korešnici i projekt uređenja Žnjana, Tehnološki park na Dračevcu za koji tehnički pregled je zakazan za dva dana...

- Više od 90 poduzetnika želi postati dio Tehnološkog parka, što je ogroman interes. To će biti najveći tehnološki park u Hrvatskoj - rekao je Puljak i nastavio je da su i izvrsne vijesti vezano za dogradnju vrtića, škola, garaža...

image
Nikola Vilić/Cropix

- Isto tako sjajna vijest, pokrenuli smo javnu nabavu za dječji vrtić Kila - istaknuo je gradonačelnik.

Napomenuo je kako je potpisan ugovor s Investicijskom bankom radi financiranja gradskih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 13:18