StoryEditorOCM
Splitradna knjižica

Otkrilo se da je kći sindikalne šefice zaposlena u Banovini. Ivošević objasnio zašto su je primili, oglasila se i majka

Piše SPLIT SD
13. veljače 2024. - 08:46

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća v. d. pročelnica za komunalu Leona Grgić izvijestila je kako je potpisala dva rješenja o prijamu pomorskih redara, što je zakonska obaveza Gradu. Kako je doznao Dalmatinski portal, radi se, zapravo, o dvije redarke, od kojih je jedna kći šefice sindikata u Banovini Silve Milić

Na testiranje su pristupile upravo dvije izabrane redarke, a prijavilo se nekoliko kandidata. 

- Nisam ni lobirala ni zauzimala se za nju. Zaista puka slučajnost, nemamo ni isto prezime tako da je i pročelnica ostala iznenađena kada je saznala da je moja kći - kaže sindikalna čelnica. 

Podsjetimo, o Silvi Milić Slobodna je pisala prije nekoliko mjeseci kad su joj kolege iz Banovine zamjerili da je nedostojna funkcije koju obnaša. 

Velika pobuna u Banovini, službenici bijesni na sindikalnu šeficu, žale se i na lošu atmosferu na poslu; Imamo mailove

Upitana hoće li zbog zapošljavanja kćeri iz moralnih razloga podnijeti ostavku na funkciju sindikalne čelnice, tim više jer uskoro počinju pregovori o kolektivnom ugovoru.

- Ako članovi žele, moja je ostavka uvijek na stolu, ali zapošljavanja kćeri ne vidim kao razlog. Jednako ću se zalagati kao i do sada - odgovorila je Dalmatinskom.

Nakon članka oglasio se i zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević te pojasnio kako je Grad Split raspisao natječaj za dva pomorska redara (što su, naveo je, bili obvezni po zakonu).

- Kako ne bi bilo priča o namještenom natječaju tražio sam da osobno budem u tročlanom natječajnom povjerenstvu, očekivajući veći broj prijava s obzirom na to da smo natječaj razglasili na sva zvona. Nažalost na natječaju smo imali samo tri kandidata s urednom dokumentacijom, od čega su se na testiranju pojavila dva - napisao je, između ostalog, Ivošević na Facebooku.

image

Bojan Ivošević

Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:01